מקושקשת טופו

57
דיאטנית קלינית

מתגעגעים לארוחת הבוקר המסורתית של סלט, לחם ומקושקשת? קל מאד להכין מקושקשת טבעונית טעימה להפליא!

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
מנה אחת

מרכיבים

  • 12 בצל בינוני
  • 12 חבילת טופו (150 גרם)
  • 14 כוס חלב סויה / מים
  • 3 כפות שמן זית
  • כורכום (שיצא צהוב)
  • מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל.
  2. מרסקים את הטופו במזלג (אפשר גם לגרר בפומפייה או לפורר בידיים).
  3. שמים את הטופו, חלב הסויה, 2 כפות משמן הזית והתבלינים בקערה, מערבבים ומועכים עוד קצת את הטופו.
  4. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. מוסיפים למחבת את התערובת מהקערה ומערבבים תוך כדי הטיגון, עד שהנוזלים מתאדים.

טיפים והצעות גיוון

מומלץ להגיש חם עם פרוסת לחם וסלט טרי ליד.

להקרמה, ניתן להוסיף 1/4 כוס שמרי בירה לתערובת.

לטעם יותר ביצתי, אפשר להוסיף למקושקשת 1/4 כפית מלח הודי שחור.

אפשר לשדרג את המקושקשת ולהכין שקשוקה טופו.

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
2 מנות