מומלץ אתגר 22
שקשוקה טופונופר יערי

שקשוקה טופו

המאכל המסורתי בגרסה הטבעונית המושלמת – קבלו מתכון לשקשוקה טופו מדהימה, עם כל הטעמים והריחות הנכונים! לארוחת בוקר או ערב, עם לחמניה חמה או פיתה ליד, מה עוד אפשר לבקש?

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
2 מנות
מטבח
צפון אפריקאי

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו (300 גרם)
  • 1 בצל גדול
  • 2-3 שיני שום
  • 12 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 עגבניות
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ואז מפוררים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית. ניתן לפורר גם באמצעות מעבד מזון או העברת קוביות הטופו לשקית ניילון ומעיכתן באמצעות הידיים.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את השום ומוסיפים למחבת.
  3. מוסיפים למחבת את מחית הטופו ומערבבים.
  4. מתבלים בפפריקה מתוקה, במלח ובפלפל ומערבבים.
  5. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוסיפים את הרסק למחבת ומערבבים.
  6. מסירים מהאש ומגישים חם.

טיפים והצעות גיוון

אפשר להוסיף ביחד עם הטופו קצת פטריות פורטובלו או שמפניון חתוכות (טריות או קפואות).

אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול שמרי בירה ו/או שיבולת שועל.

אפשר להוסיף לשקשוקה גם קופסה קטנה של רסק עגבניות.

לטעם יותר ביצתי, אפשר לערבב את הטופו עם קצת מלח הודי שחור לפני ההוספה למחבת.

דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
צמחוני
צמחוני
28 במרץ 2021 22:13

ממליץ להוסיף 100 מ"ל מיים ו-2 כפיות של רסק עגבניות, בנוסף לרסק עגבניות (השתשתי ב-3 עגבניות במקום ב-2). אפשר גם להוסיף פלפל ירוק חריף פרוס דק (שלם או חצי שלם לפחות אוהבי החריף), ביחד עם השום, למי שרוצה קצת חריף.

המתכון מתאים לטמפרטורה יחסית נמוכה, אבל אם רוצים לבשל על אש חזקה\גבוהה כמו בשקשוקה אמיתית, אז כדי להוסיף את רסק העגבניות אחרי הוספת השום במתכון, כדי שרסק הטופו לא ישרף בתחתית המחבת.

עוד ניסיון מעניין שבזמנו עשיתי: הוספתי ככפית גרם מסלה אחרי הוספת הטופו, וזה בהחלט הוסיף טעם מעניין.

נערך לאחרונה לפני 2 חודשים על ידי צמחוני
רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
29 במרץ 2021 14:32
תגובה ל  צמחוני

נשמע ממש טעים, הצעות מעולות 🙂 בתאבון!

אולי יעניין אותך גם