שקשוקה טופו

52
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

המאכל המסורתי בגרסה הטבעונית המושלמת – קבלו מתכון לשקשוקה טופו מדהימה, עם כל הטעמים והריחות הנכונים! לארוחת בוקר או ערב, עם לחמניה חמה או פיתה ליד, מה עוד אפשר לבקש?

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
2 מנות
מטבח
צפון אפריקאי

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו (300 גרם)
  • 1 בצל גדול
  • 2-3 שיני שום
  • 12 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 עגבניות
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ואז מפוררים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית. ניתן לפורר גם באמצעות מעבד מזון או העברת הקוביות לשקית ניילון ומעיכת קוביות הטופו באמצעות הידיים.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את השום ומוסיפים למחבת.
  3. מוסיפים למחבת את מחית הטופו ומערבבים.
  4. מתבלים בפפריקה מתוקה, במלח ובפלפל ומערבבים.
  5. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, ומוסיפים את הרסק למחבת ומערבבים.
  6. מסירים מהאש ומגישים חם.

טיפים והצעות גיוון

אפשר להוסיף ביחד עם הטופו קצת פטריות פורטובלו או שמפניון חתוכות (טריות או קפואות).

אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול שמרי בירה ו/או שיבולת שועל.

אפשר להוסיף לשקשוקה גם קופסה קטנה של רסק עגבניות.

לטעם יותר ביצתי, אפשר לערבב את הטופו עם קצת מלח הודי שחור לפני ההוספה למחבת.

אולי יעניין אותך גם