דייסת שיבולת שועל (קוואקר)

127
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לדייסת שיבולת שועל מפנקת וטעימה לארוחת בוקר או ערב. שיבולת שועל היא דגן דיאטטי ביותר – דייסת קוואקר ללא סוכר מכילה רק 60 קלוריות ל-100 גרם.

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
2 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר)
  • 1 כף סוכר (כדאי חום)
  • 1 בננה חתוכה לקוביות
  • 1 חופן צימוקים
  • מעט קינמון

הוראות הכנה

  1. מבשלים במשך עשר דקות את שיבולת השועל עם המים וחלב הסויה בסיר קטן על אש בינונית, ומערבבים כדי שהתערובת לא תידבק לסיר.
  2. מוסיפים את הסוכר, הבננה והצימוקים, בוזקים מעט קינמון ומבשלים עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מגישים בצלחת עמוקה.

טיפים:

לממהרים ולעצלנים מביננו – אפשר גם להכין את הדייסה במיקרו: שמים את כל הרכיבים למעט הבננה בקערה, מערבבים ומכניסים למיקרו ל-3 דקות בחום בינוני. מערבבים היטב, מוסיפים את הבננה ומכניסים למיקרו לעוד 2 דקות. כדאי להציץ מידי פעם לוודא שהדייסה לא גולשת החוצה.

למי שבדיאטה מומלץ להכין דייסה מלוחה – לוותר על הסוכר, הפירות והקינמון, ולהוסיף מלח לתערובת הקוואקר והמים (כדאי להוסיף גם קצת אגוזים להעשרה).

אפשר להחליף את הסוכר בסילאן, סירופ מייפל או רסק תפוחי עץ.

אפשר להחליף או להוסיף פירות נוספים כגון תפוח, אפרסק, אגס או כל פרי אחר שבעונה.

מומלץ להוסיף אגוזים קצוצים, קוקוס ואפשר גם זרעי צ'יה (שהם מקור מעולה לאומגה 3).

אולי יעניין אותך גם