ערימה של פנקייק טבעוני על מגש עץ עם רוטב שוקולד מומס מעל

פנקייק טבעוני

כך תכינו פנקייק טבעוני מתוק ומושלם – שתוכלו להתפנק עליו כארוחת בוקר מושחתת או בתור קינוח מפנק במיוחד. המתכון פשוט, מהיר, וטעים במיוחד!

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
12 פנקייקים קטנים
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפות סוכר (ניתן לשחק עם כמות הסוכר לפי הטעם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את חלב הסויה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה (זה בסדר אם נשארים מעט גושי קמח קטנים).
  2. מחממים שמן במחבת טפלון, ויוצקים פנקייקים בגודל הרצוי בעזרת כף או מצקת.
  3. מטגנים צד אחד של הפנקייק עד להופעת בועות – והופכים לצד השני. זמן ההכנה הוא פחות או יותר כחצי דקת טיגון לכל צד של הפנקייק, או עד שהפנקייקים שחומים ויפים.

טיפים להכנת פנקייק טבעוני מושלם

מהכמויות במתכון יוצאים כ-12 פנקייקים קטנים. מומלץ להכפיל כמויות כשמבשלים עבור מספר סועדים.

מומלץ להגיש עם פירות והתוספות האהובות עליכם/ן! סירופ מייפל, שוקולד, חמאת בוטנים, ריבה, נוטלה טבעונית ועוד 🙂

טיפ לשידרוג הפנקייק: אחרי שיוצקים את הפנקייקים למחבת, מומלץ לפזר מעל שוקולד צ'יפס ולכסות במעט בלילה. השוקולד ימס ויצור ליבת שוקולד טעימה במיוחד במרכזו של כל פנקייק. 🙂

דרגו את המתכון:
319 דירוגים, 4.1 מתוך 5
guest
87 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם