רצועות סויה, שעועית ירוקה ושקדים

ברוטב טריאקי

2
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קבלו מתכון קלאסי שאין מצב שלא תאהבו – תבשיל רצועות סויה בטריאקי עם שעועית ירוקה טרייה ושקדים. מתאים לארוחות חג ולארוחות ערב חגיגיות, או סתם כשבא לכם להתפנק.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 כוס פתיתי סויה מאורכים יבשים
  • 14 בקבוק מרינדת טריאקי של תמרה
  • 1 כוס שעועית ירוקה טרייה
  • 12 כוס שקדים לא קלויים
  • 2 בצלים
  • שמן לטיגון
  • 13 כוס שבבי שום מיובשים

הוראות הכנה

  1. מבשלים במים את פתיתי הסויה במשך כחצי שעה. מסירים מהאש, מסננים וסוחטים.
  2. מניחים את הפתיתים המבושלים בקערה ומשרים במרינדה המוכנה למשך שש שעות.
  3. בינתיים קוטמים את קצוות השעועית, ומבשלים במים במשך כעשרים דקות, עד להתרככות השעועית. מסננים ומוסיפים לקערת פתיתי הסויה.
  4. יוצקים מעל השקדים מים רותחים, ממתינים מספר דקות, מסננים ומקלפים את השקדים – ההשריה במים מסייעת להיפרדות הקליפה מן השקד. מוסיפים את השקדים לקערת הפתיתים.
  5. עם תום שעות ההשריה, קוצצים בצל ומטגנים במחבת עמוקה עד להזהבה. מוסיפים את תערובת פתיתי הסויה, השעועית והשקדים.
  6. מוסיפים את שבבי השום, מערבבים, מכסים את המחבת, ולאחר כשבע דקות (עד להתרככות שבבי השום) מסירים מהאש. מגישים חם.

אולי יעניין אותך גם