רצועות סויה, שעועית ירוקה ושוםגלעד שרםרצועות סויה, שעועית ירוקה ושוםגלעד שרם

רצועות סויה, שעועית ירוקה ושום

במרינדת טריאקי

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קבלו מתכון קלאסי שאין מצב שלא תאהבו – תבשיל רצועות סויה בטריאקי עם שעועית ירוקה טרייה ושום. מתאים לארוחות חג ולארוחות ערב חגיגיות, או סתם כשבא לכם להתפנק.

רמת קושי
קל
זמן כולל
3 שעות ו-50 דקות
מנות
3 מנות

מרכיבים

  • 1.5 כוס פתיתי סויה מאורכים יבשים
  • 300 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • 2 בצלים
  • שמן זית לטיגון
  • 13 כוס שבבי שום מיובשים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שומשום

למרינדת הטריאקי

  • 10 כפות טריאקי
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1.5 כפות קטשופ
  • 2.5 כפיות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 2 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה

  1. מבשלים במים את פתיתי הסויה במשך כ-10-13 דקות. מסירים מהאש, מסננים וסוחטים היטב.
  2. מערבבים את כל חומרי מרינדת הטריאקי, ומשרים בה את רצועות הסויה הסחוטות כ-3 שעות.
  3. לאחר כשעתיים וחצי, שמים בקערה את השעועית הירוקה הקפואה עם חצי כוס מים, ומפשירים במיקרו (אל תפשירו במים חמים, ע"מ לשמור על הקריספיות של השעועית הירוקה).
  4. עם תום שעות ההשריה, חותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים במחבת עמוקה עד להזהבה. מוסיפים את השום, ומיד אחר כך את  פתיתי הסויה המושרים, ביחד עם כמה כפות ממרינדת הטריאקי.
  5. לאחר טיגון של כ-2-4 דקות, מוסיפים את השעועית הירוקה, ומתבלים במלח ופלפל.
  6. מכסים את המחבת, ולאחר כשבע דקות (עד להתרככות שבבי השום) מסירים מהאש.
  7. במחבת קטנה ללא שמן, על אש נמוכה, קולים שומשום.
  8. מפזרים את השומשום מעל התבשיל, ומגישים.

הצעת גיוון

ניתן להוסיף לתבשיל גם 1/2 כוס שקדים לא קלויים.
יוצקים מעל השקדים מים רותחים, ממתינים מספר דקות, מסננים ומקלפים את השקדים – ההשריה במים מסייעת להיפרדות הקליפה מן השקד. מוסיפים את השקדים לקערת פתיתי הסויה והמרינדה.

הצעת הגשה

מומלץ להגיד לצד אורז לבן, או איטריות אורז.

לאוהבים, ניתן לפזר גם שבבי בוטנים קלויים מעל.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם