ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבולאוריון אנטהניוקי תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבולאוריון אנטה

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול

להכין ניוקי ביתי לוקח קצת זמן, אבל תחושת הסיפוק מהמנה היא אינסופית – וההבדל בטעם (לעומת ניוקי קנוי) הוא שמיים וארץ.
המתכון הבא לניוקי תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול לא ישאיר אתכם אדישים!
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-55 דקות
מנות
6
מטבח
איטלקי

מרכיבים

לניוקי

  • 1 כוס קמח
  • 850 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 1 כפית מלח

לרוטב עשבי התיבול

  • 14 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית רוזמרין
  • 1 כפית תימין
  • 1 כפית מרווה
  • 1 כפית בזיליקום
  • 50 גרם זיתים

הוראות הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח, עד שהם מתרככים. מסננים את המים ומרתיחים עוד מים, לבישול הניוקי בסוף התהליך.
  2. מועכים את תפוחי האדמה היטב ומעבירים למשטח מקומח. אם יש לכם מולין או רייסר, זה הכי מומלץ.
  3. מתבלים את תפוחי האדמה במלח ומנפים את הקמח מעל תפוחי האדמה.
  4. לשים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את בצק הניוקי ל-6 חתיכות שוות, עוטפים אותן בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  5. לשים את הבצק לגליל ארוך, וחותכים אותו לכריות קטנות.
  6. הופכים מזלג ומניחים אותו על השיש. לוקחים את כריות הניוקי הקטנות ומעבירים אותן על גבי המזלג, תוך כדי לחיצה קטנה על שיני המלזג, כדי ליצור את הצורה הייחודית של הניוקי.
  7. מעבירים למחבת עם שמן זית, עשבי התיבול והזיתים. מטגנים קלות ומגישים חם.

הצעות גיוון

נשארו לכם תפוחי אדמה מהניוקי ומחפשים לעשות משהו קצת שונה? המלצה שלנו – תפוח אדמה מדורה בתנור, לא תתחרטו!

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 4.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם