לזניית תרדאוריון אנטהלזניית תרדאוריון אנטה

לזניית תרד

17

מתכון ללזניית תרד "חלבית" שתרשים גם את אוכלי החלב בשבועות.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
תבנית בינונית
מטבח
איטלקי

מרכיבים

לרוטב העגבניות:

  • 2 בצלים, חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, חתוכות לקוביות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 50 גרם רסק עגבניות
  • 2 פחיות שימורים (400 גרם כל אחת) של עגבניות שלמות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל
  • מעט מים

לרוטב הבשמל:

  • 4 כפות קמח
  • מעט שמן
  • 1 12 כוס חלב צמחי לא ממותק
  • מלח ופלפל

לתערובת הגבינה:

  • 2 חבילות גבינת סויה בטעם טבעי של תנובה
  • שמרי בירה
  • מלח ופלפל
  • 1 חבילת תרד טרי
  • 1 חבילת דפי לזניה

הוראות הכנה

לרוטב העגבניות:

  1. מטגנים את הבצל, הסלרי, השום והגזר במחבת במשך 10 דקות עם מעט שמן ומלח. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את פחיות העגבניות ומרסקים את העגבניות עם כף הערבוב.
  3. מוסיפים לרוטב את התבלינים ומעט מים. חשוב שהרוטב יהיה יחסית דליל כדי שהמים יוכלו לבשל אחר כך את דפי הלזניה בתנור.

לרוטב הבשמל:

  1. מטגנים את הקמח עם מעט שמן בסיר קטן.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב הצמחי עד שמתקבל רוטב חלק. כדאי לערבב עם מטרפה כדי למנוע גושים. מתבלים עם מלח ופלפל.

לתערובת הגבינה:

  1. מערבבים את הגבינה הלבנה עם שמרי בירה. מתבלים עם מלח ופלפל.

מרכיבים את הלזניה:

  1. שופכים לתוך תבנית בינונית שכבה של רוטב העגבניות. מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה, מעל שכבה של רוטב בשמל, מעל שכבה של תערובת הגבינה ומעל שכבה של תרד. חוזרים ושופכים שכבה של רוטב עגבניות וחוזר חלילה.
  2. שמים מעל הלזניה נייר כסף ואופים בתנור 35 דקות. מוציאים את הנייר ואופים עוד 10 דקות.

טיפים

אפשר להכין יותר מרוטב העגבניות ואז לשמור במקפיא ולהשתמש לפסטה או תפוח אדמה ממולא.

אולי יעניין אותך גם