שפצלה בקערהרוני פורסטנברגשפצלה בזיליקום ברוטב עגבניותרוני פורסטנברג

שפצלה

שפצלה בזיליקום ברוטב עגבניות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון טעים לשפצלה שמוריד את הפחד מפסטה בהכנה ביתית.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
30 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
גרמני

מרכיבים

לשפצלה:

  • 2 קוביות בזיליקום קפוא (או חופן עלי בזיליקום קצוצים דק)
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבבות עם רבע כוס מים
  • 2 כוסות קמח חיטה מלאה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן קנולה מכבישה קרה
  • 12 כוס מים

לרוטב:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 250 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קוביה בזיליקום קפוא
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, טימין, אורגנו

הוראות הכנה

לשפצלה:

  1. ממיסים את קוביות הבזיליקום ומערבבים אותם בתוך הקערה עם קמח תפוחי האדמה ורבע כוס מים.
  2. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה גדולה.
  3. שופכים את תוכן הקערה עם קמח תפוחי האדמה, הבזיליקום והמים לתוך הקערה עם שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. מרתיחים 2 ליטר מים בסיר.
  5. מכניסים את הבצק לשקית, מחוררים אותה מעט בסופה, ומזליפים מהשקית למים הרותחים שפצלה (בצקניות) בגודל חצי סנטימטר.
  6. מחכים עד שהשפצלה צפים, ממתינים עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
  7. מעבירים למסננת ושוטפים כ-10 שניות מתחת למי ברז קרים.

לרוטב:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר קטן.
  2. מכניסים את כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומניחים לעוד 10 דקות.
  3. מורידים מהאש ומערבבים עם השפצלה. בתיאבון!

טיפים

אפשר להוסיף למרקים, לתבשילים, לצד ירקות או כל מאכל אחר.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם