פשטידת אטריות וירקותאוריון אנטהפשטידת אטריות וירקותאוריון אנטהפשטידת אטריות וירקותאוריון אנטה

פשטידת אטריות וירקות

פשטידת אטריות וירקות קרה קלה מאוד ופשוטה להכנה – טעימה ביותר!

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
איטליה

מרכיבים

לפשטידה

  • 1 חבילת ברוקולי
  • 400 גרם פסטה קצרה
  • 1 כוס תירס קפוא
  • 1 כוס אפונה קפואה

לרוטב הבשמל

  • 5 כפות קמח
  • 5 כפות שמן
  • 750 מ"ל חלב שקדים לא ממותק
  • שמרי בירה
  • מלח
  • פלפל

לקישוט

  • 12 צרור פטרוזיליה

הוראות הכנה

הכנת האטריות והירקות

  1. מחממים מים בקומקום ובינתיים חותכים את הברוקולי לפרחים. ברגע שהמים רותחים ממליחים אותם ומבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן. ברגע שהפסטה מבושלת מוציאים אותה לתבנית האפייה ולא מסננים את המים – נשתמש בהם אחר כך.
  2. מחממים שוב מים בקומקום. מעבירים לקערה גדולה את התירס והאפונה. ברגע שהמים רותחים שמים אותם על התירס והאפונה לדקה ומסננים.

הכנת הבשמל

  1. להכנת הבשמל מטגנים את הקמח עם השמן עד שהתערובת נהיית נוזלית יחסית ובצבע חום.
  2. מוסיפים בהדרגה את חלב השקדים ומערבבים עם מטרפה למניעת גושים. בסוף התערובת צריכה להיראות דלילה וחלקה.
  3. מתבלים את הבשמל עם שמרי בירה, מלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת הפשטידה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את חתיכות הברוקולי במי הפסטה בערך כ-30 שניות.
  3. מערבבים את הפסטה עם הבשמל והירקות בתבנית אפייה. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ואופים בתנור כ-10 דקות.

הצעות גיוון

ניתן להוסיף אורגנו יבש מעל.

ניתן להשתמש גם בגבעול הברוקולי, רק מומלץ לקלף אותו לפני כן.

טיפים

מומלץ לקרר את הפשטידה כחצי שעה לפני חיתוך.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם