פאי רועים טבעוניליאור רוביןפאי רועים טבעוניליאור רוביןפאי רועים טבעוניליאור רובין

פאי רועים טבעוני

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית
המתכון שלנו לפשטידת שכבות של מחית תפוחי-אדמה, רוטב פטריות וטופו, דורש קצת של השקעה, אך התוצאה הסופית שווה את זה.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
4 מנות

מרכיבים

לשכבה העליונה

  • 4 תפוחי-אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 12 כוס חלב סויה (לא ממותק)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות אבקת שמרי בירה (אופציונלי)
  • מלח לפי הטעם

לשכבה האמצעית

  • 1 חב' פטריות חתוכות לרבעים (בערך כוס)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קמח תפוחי-אדמה או קורנפלור וחצי כוס מים חמימים
  • 1 כוס ממי הבישול של תפוחי האדמה
  • 12 כפית פלפל שחור

לשכבה התחתונה

  • 300 גרם טופו
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית טימין (אופציונלי)
  • 14 כוס מיץ לימון (אופציונלי)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מחממים מראש תנור לחום בינוני.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככות. שומרים בצד את מי הבישול.
  3. בינתיים מכינים את הטופו: חותכים לקוביות קטנות וסופגים מהן את הנוזלים (בסחיטה עדינה באמצעות מגבת או נייר סופג).
  4. מטגנים את הבצל במחבת עד הזהבה (במשך כ-7 דקות), ולאחר מכן מוסיפים את הטופו, השום, הפלפל והטימין ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את רוטב הסויה ומיץ הלימון ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים. יוצקים מהמחבת לתחתית התבנית.
  5. מטגנים את הפטריות במעט שמן זית כ-5 דקות.
  6. בקערה קטנה מערבבים את קמח תפוחי האדמה והמים עד שלא נשארים גושים. מוסיפים את התערובת למחבת, ולאחר מכן מוסיפים גם את מי הבישול של תפוחי האדמה, רוטב הסויה והפלפל השחור.
  7. מערבבים ומבשלים עד לאידוי הנוזלים וקבלת עיסה צמיגית. יוצקים את התערובת מהמחבת על גבי הטופו באופן אחיד ככל האפשר.
  8. מועכים בקערה את תפוחי האדמה. מוסיפים את חלב הסויה, שמן הזית, שמרי הבירה ומלח לפי הטעם. מוסיפים את הפירה מעל לטופו והפטריות ומשטחים אותו.
  9. מכסים את התבנית ואופים למשך 30 דקות בתנור שחומם מראש.

הצעות גיוון

ניתן להחליף חלק מתפוחי האדמה שבפירה בבטטות.

לשכבה התחתונה ניתן להוסיף גם תירס וגזר מגורר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם