פשטידת ירקות ועשבי תיבול ללא גלוטןליאור רוביןפשטידת ירקות ועשבי תיבול ללא גלוטןליאור רוביןפשטידת ירקות ועשבי תיבול ללא גלוטןליאור רובין

פשטידת ירקות ועשבי תיבול ללא גלוטן

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית

מתכון שאולי נשמע מורכב להכנה, אך בפועל הוא פשוט למדי וטעים להפליא.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
3 שעות ו-55 דקות
מנות
6 מנות

מרכיבים

  • 2 בצלים קצוצים לחצאי טבעות
  • 3-5 שיני שום קצוצות
  • 200 גרם טופו מגורר בפומפייה
  • 2 כוסות תערובת פרחי ברוקולי וכרובית קפואים
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 2 תפוחי-אדמה בינוניים מבושלים
  • 4 כפות קמח תפוחי-אדמה
  • 1.5 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה)
  • 3-4 כפות קמח חומוס (אופציונלי)
  • שמן לטיגון
  • תבלינים מומלצים: כורכום, פלפל שחור, כמון, פפריקה, מלח

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור מראש לחום בינוני.
  2. במחבת גדולה או בווק מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ-7 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים את השום, הטופו והתבלינים ומטגנים עוד כ-5 דקות. נזהרים שלא לשרוף אותם.
  4. מוסיפים את הירקות הקפואים וגרגירי החומוס. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים למשך 5-10 דקות נוספות. אפשר להוסיף מעט מים, אם הירקות מתחילים להיחרך.
  5. מועכים או מגררים את תפוחי האדמה ומוסיפים אותם למחבת. מערבבים היטב.
  6. מערבבים בקערה קמח תפוחי-אדמה ו3 כפות מים עד לקבלת עיסה צמיגה מעט. שופכים גם אותה למחבת ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את עשבי התיבול וקמח החומוס. ממשיכים לערבב ולבשל למשך עוד 5-10 עד לקבלת עיסה אחידה יחסית. טועמים ומוסיפים תבלינים בהתאם לצורך.
  8. שופכים את העיסה לתבנית (ניתן להזליף מעט שמן מעל כדי למנוע מהירקות להיחרך). מכסים את התבנית ואופים אותה בתנור למשך 20 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות למשך 20 דקות נוספות.
  9. מניחים את הפשטידה במקרר לשעתיים.

הצעות גיוון

ניתן להחליף את תפוחי האדמה בסלק מגורר.

את גרגרי החומוס ניתן להחליף בכל סוג אחר של קטניה מבושלת.

את הברוקולי והכרובית ניתן להחליף בכל תערובת אחרת של ירקות קפואים, או בירקות טריים שבושלו או אודו קלות לפני תחילת ההכנה.

ניתן להוסיף גם 2-3 כפות שמרי בירה.

להעשרת התיבול אפשר גם להוסיף ממרח פסטו, זיתים, עגבניות מיובשות או רוטב תיבול אחר שאוהבים

אפשר גם לקשט את הפשטידה בפרחי ברוקולי שלמים או רצועות של פלפל אדום.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם