פשטידת מנגולדאוריון אנטהפשטידת מנגולדאוריון אנטה

פשטידת מנגולד

איכשהו כל חג אצלנו יש פשטידה על השולחן, תירס, פטריות, בטטה. אבל אין ספק שמנגולד תופס מקום בלב שאי אפשר לשכוח. למי שחשב שאי אפשר לעשות פשטידה טבעונית, מצאנו שיטה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 600 גר' טופו קשה
  • 300 גר' קמח
  • 3 חב' מנגולד, קצוץ ללא הגבעולים
  • 1 חב' תרד, קצוץ
  • שמרי בירה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות חלב סויה לא ממותק
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 3 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מטגנים את הבצל, השום, התרד והמנגולד כ-10 דקות עם מעט מלח, עד שהם רכים.
  3. טוחנים במעבד מזון את הטופו והקמח עם חלב הסויה.
  4. משמנים את תבנית האפייה ומוסיפים את תערובת הטופו.
  5. מוסיפים את תערובת המנגולד, מתבלים עם מלח, פלפל ושמרי בירה.
  6. אופים בתנור כ-45 דקות עם נייר אפייה. מורידים את נייר האפייה ואופים עוד כ-10 דקות.
  7. מומלץ לצנן לפני הגשה כדי שהפשטידה תתייצב.
דרגו את המתכון:
5 דירוגים, 3 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם