מק אנד צ'יז טבעוניIna Todoran

מק אנד צ'יז טבעוני

מתכון פשוט וטעים להפליא של מק אנד צ'יז טבעוני, שלא תוכלו להפסיק לאכול!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
40 דקות
מנות
2 מנות
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • 12 חבילה פסטה מסוג מקרוני
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 כוסות חלב שקדים ללא תוספת סוכר
  • 1 כפית שטוחה אבקת שום
  • 3 כפות שמרי בירה
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

 

  1. לבשל את הפסטה לפי הוראות הייצרן.
  2. בסיר שטוח או מחבת גדולה לחמם שמן ולהוסיף את הקמח. לערבב מיד עם כף עץ ולמעוך את הגושים.
  3. להתחיל להוסיף את החלב בהדרגה, כל פעם קצת ולערבב כל הזמן כדי שהקמח יתמע בתערובת בצורה אחידה ולא ישארו גושי קמח.
  4. כשהתערובת אחידה להוסיף את יתר המצרכים ולערבב. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד חלב שקדים אם התערובת סמיכה מדי.
  5. להוסיף את הפסטה לאחר סינון ולערבב עד שכולה מצופה ברוטב. אם משתמשים במחבת/ סיר שטוח שאפשר להכניס לתנור אז אפשר להשאיר אותה שם ואם לא אפשר להעביר לתבנית.
  6. להכניס לתנור מחומם ל- 190 מעלות לכ- 10-15 דקות או עד אשר החלק העליון שחום וקריספי. בתיאבון!

הערות:

ניתן להוסיף קורט כורכום לרוטב לקלת צבע צהבהב של גבינה (בכמות קטנה הכורכום לא יהיה מורגש בטעם)

ניתן להשתמש בכל חלב צמחי שאינו ממותק.

במקום אבקת שום אפשר להוסיף 1-2 שיני שום טריות וקטושות בשלב שלפני הוספת הקמח. אם לא אוהבים שום ניתן גם לוותר עליו אבל מומלץ שלא כי הוא מוסיף מאוד.

ניתן לפזר כמה כפות של פירורי לחם או גבינה טבעונית מעל הפסטה, בשלב שלפני ההכנסה לתנור.

אם רוצים אפשר לוותר על האפייה.

רוצים להכין מק אנד צ'יז טבעוני בגרסא קצת שונה? (על בסיס קשיו) נסו את המתכון של עומר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם