פשטידת פטריות ואטריותליאור רוביןפשטידת פטריות ואטריותליאור רוביןפשטידת פטריות ואטריותליאור רובין

פשטידת פטריות ואטריות

מתכון לפשטידת אטריות ופטריות משגעת שתשאיר את כל האורחים בשולחן בפה פעור שרק מחכה לעוד חתיכה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
50 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 400 גרם פסטה קצרה
  • מלח
  • 1 בצל סגול
  • 4 חבילות פטריות

בשמל:

  • 5 כפות קמח
  • 5 כפות שמן
  • 750 מ״ל חלב שקדים לא ממותק
  • 3 כפות שמרי בירה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט טימין

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים דקה פחות מהוראות היצרן.
  2. חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים במשך 5 דקות.
  3. פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל. מטגנים עד שהפטריות מבושלות. מתבלים במלח.
  4. מכינים את הבשמל: מטגנים את הקמח בשמן עד שהתערובת נהיית נוזלית וחומה. בערך 3 דקות.
  5. מוסיפים את חלב השקדים לאט ולאט ומערבבים במטרפה למניעת גושים. מתבלים עם שמרי בירה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מערבבים את הפסטה עם הפטריות ורוטב הבשמל. מעבירים לתבנית אפייה משומנת.
  7. אופים ל-10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

טיפים

מומלץ לצנן חצי שעה לפני ההגשה.

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם