לזניית חצילים

לזניית חצילים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

לזניית חצילים- מעבר ללזניה הקלאסית עם רוטב עגבניות וגבינה יש אין סוף אפשרויות שאפשר לשים בין דפי הלזניה. מתכון ללזניה משודרגת עם פרוסות חצילים.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • דפי לזניה
  • 1 חציל גדול
  • שמן זית לטיגון
  • 1 ק"ג עגבניות
  • בצל גדול
  • 5 שיני שום קצוצות
  • גזר
  • כף אורגנו מיובש
  • 10 עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • מלח לפי הטעם
  • 500 גרם גבינה טבעונית רכה (אפשר להשתמש בגבינת סויה של תנובה,  גבינת קשיו ביתית או בכל גבינה לבנה/ גבינת שמנת טבעונית)

הוראות הכנה

  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של לא יותר מסנטימטר, מטגנים בשמן עד להזהבה ומספיגים את עודפי השמן בנייר סופג.
  2. מכניסים את העגבניות לסיר ויוצקים עליהן מים רותחים. מבשלים אותן מספר דקות ולאחר מכן מעבירים אותן לתוך קערה עם מים קרים. מניחים להן למספר דקות נוספות ואז מקלפים ואותן בקלות ומרסקים במעבד מזון או בפומפייה.
  3. בינתיים קוצצים את הבצל, כותשים את השום ומגררים את הגזר, ומטגנים קלות במחבת עמוקה.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, האורגנו, הבזיליקום והמלח. מבשלים כחמש דקות נוספות.
  5. משמנים תבנית אפייה מלבנית. מסדרים שכבה של דפי לזניה, יוצקים רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל ותלוליות של גבינה בעזרת כף. חוזרים על התהליך ומסדרים שכבות בתבנית עד גמר החומרים. לוחצים על דפי הלזניה מעט כדי לוודא פיזור אחיד.
  6. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות. מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות.

טיפים

במקום או בנוסף לחצילים ניתן להשתמש גם בקישואים.

מומלץ לפזר מעל הלזניה גבינה טבעונית כמו מוצרלה או צהובה מגוררת (וניתן גם להמיר חלק מהגבינה במילוי בגבינה כזו)

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם