פשטידת כרובית שלמה בתבניתאלונה להבפשטידת כרובית שלמה בתבנית מבט מלמעלהאלונה להבפשטידת כרובית חתוכה לפרוסות מבט מלמעלהאלונה להבפשטידת כרובית חתוכה לפרוסות מבט מקרובאלונה להבפשטידת כרובית חתוכה לפרוסות מבט מקרובאלונה להב

פשטידת כרובית

קבלו מתכון לפשטידת כרובית מעלפת – שאף אחד מהיושבים לשולחן לא יוכל להישאר אדיש אליה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
6 מנות

מרכיבים

  • 1 כרובית שלמה בגודל בינוני, חתוכה לפרחים קטנים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 12 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 12 כוס קמח תופח
  • 1 כפית בהרט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

  1. מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מים רותחים ומסירים מהאש לפני שהיא נעשית רכה מדי.
  2. מסננים את הנוזלים.
  3. מטגנים את הכרובית ואת הבצל במעט שמן עד לריכוך.
  4. מועכים את הכרובית והבצל עם מזלג או עם מועך של פירה. אין צורך להגיע למרקם חלק מאוד.
  5. מוסיפים את החלב, הקמח, התבלינים והשמן. במידת הצורך מוסיפים עוד חלב סויה או קמח עד לקבלת מרקם לא סמיך ולא נוזלי מדי. מערבבים היטב.
  6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

הצעות לגיוון

למי שאוהב, ניתן להוסיף שום מטוגן וכוסברה לבלילה.

אפשר גם להכין את הפשטידה עם ברוקולי, קישואים או ירקות אחרים.

דרגו את המתכון:
8 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
3 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם