פשטידת תירס טבעונית

פשטידת תירס טבעונית

פשטידת תירס טבעונית קלה להכנה, ידידותית לילדים ואהובה גם על מבוגרים. מתכון מעולה לפיקניקים או לארוחת ערב.

רמת קושי
קל
זמן כולל
55 דקות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 1 כוס חלב סויה
  • 1 כף חומץ (עדיף חומץ תפוחים)
  • 1 כוס קמח רב תכליתי
  • 1 כוס קמח תירס צהוב
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 12 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 12 חבילת טופו משי במרקם רך (170 גרם)
  • 14 כוס שמן
  • 12 כפית פטרוזיליה יבשה
  • 12 כפית אורגנו יבש
  • 12 כפית שום גבישי
  • 1 כוס תירס (טרי או שימורים מסוננים)

הוראות הכנה

  1. מוזגים לכוס את חלב הסויה וכף החומץ, מערבבים ומניחים בצד למשך כעשר דקות.
  2. מכניסים לקערה גדולה את שני סוגי הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח – ומערבבים היטב.
  3. יוצרים גומחה באמצע התערובת.
  4. מעבירים לגומחה את הטופו, השמן ותערובת חלב הסויה והחומץ.
  5. מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח שהשתמשנו בו בסעיף 2) ומערבבים.
  6. מקפלים פנימה בעדינות את התירס רק עד לאיחוד מרכיבים. יש להימנע מערבוב מוגזם.
  7. אופים בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שקיסם שנועצים בפשטידה יוצא יבש.

טיפים

מומלץ להשתמש בחלב סויה ללא תוספת מלח וסוכר.

ניתן להוסיף לתערובת כחצי כוס גבינה צהובה טבעונית מגוררת ו/או לפזר קצת ממנה מעל הפשטידה, לפני האפייה.

הפשטידה מתאימה להקפאה.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 4.7 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם