לביבות בטטהאלונה להבלביבות בטטהאלונה להבלביבות בטטהאלונה להבלביבות בטטהאלונה להב

לביבות בטטה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

איך מכינים לביבות בלי ביצים? בקלות. במתכון שלפניכם השילוב בין הנוזלים לבין הקמח או הקורנפלור "מדביק" את הלביבות. 5 סיבות להימנע מאכילת ביצים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-5 דקות

מרכיבים

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1 כוס קמח או 12 כוס קמח תירס
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות מים
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים בסיר מים עד להתרככותן ומסירים מהאש.
  2. מסננים את הבטטות, מעבירים לקערה מועכים את הבטטות לממחה באמצעות מזלג.
  3. מוסיפים לקערה את הקמח, המלח, הפלפל והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים שמן למחבת. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים – במחבת מכוסה ועל אש נמוכה – עד להשחמה. מגישים חם.

טיפים והצעות גיוון

ניתן להוסיף תפוח אדמה קטן לבטטות (מבשלים ומועכים יחד).

מומלץ להוסיף לתערובת הלביבות בצל מגורר (או מטוגן) ועשבי תיבול קצוצים לפי טעמכם.

מומלץ לשמור חלק מהלביבות ולאכול כמה שעות אחרי הטיגון, הן רק משתבחות.

לעוד מתכוני לביבות ומתכונים נוספים לחנוכה.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם