מרק בטטה

מרק בטטה

2
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט למרק שגם ילדים אוהבים. אם אתם אוהבים להקרים את מרק הבטטה שלכם, מומלץ להשתמש בקרם קוקוס.

רמת קושי
קל
זמן כולל
40 דקות

מרכיבים

  • 4 בטטות בינוניות (1 ק"ג)
  • 3 כוסות מים
  • 14 כוס חלב קוקוס (לא הכרחי)
  • 1 כפית (או לפי הטעם) מלח / אבקת מרק
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 12 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית ג'ינג'ר מיובש או טרי (לא הכרחי)
  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט

הוראות הכנה

  1. קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים על אש בינונית וסיר מכוסה עם 3 כוסות מים כ-30 דקות, עד להתרככות הבטטות.
  2. מוסיפים את שאר החומרים לסיר ומערבלים במוט בלנדר עד לקבלת מרקם חלק. אם אין מוט בלנדר – מעבירים את הבטטות והמים לבלנדר רגיל, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים עוד מים או חלב קוקוס לפי הטעם.
  4. מקשטים במעט עלי כוסברה קצוצים.

הערות וטיפים

אפשר לשלב במרק גם ירקות כתומים אחרים, כגון גזר, דלעת ודלורית.

אפשר להעשיר את המרק בעדשים כתומות (מומלץ במיוחד לילדים שלא אוהבים קטניות וכן אוהבים מרק בטטה).

אפשר להוסיף יין לבן לחיזוק הטעמים.

המתכון בריא ומתאים במיוחד לאנשים הסובלים מכאבי בטן אחרי האוכל.

מחפשים מתכון קצת אחר? יש לנו מתכון מעולה למרק כתום מפנק ומשביע.

אולי יעניין אותך גם