סלט בטטה ועדשים

סלט בטטה ועדשים הוא סלט צבעוני, טעים ומשביע שמתאים גם כארוחה קיצית קלילה וגם לאירוח. השילוב של מרכיבים קראנצ'יים ורכים, מלוחים ומתוקים מבטיח שלא יהיה ביס אחד משעמם.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
4 מנות

מרכיבים

לסלט:

  • 12 כוס עדשים שחורות
  • 1 בטטה בינונית (כ-550 גרם)
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 6 משמשים אוזבקיים (או כל פרי מיובש אחר)
  • 14 כוס אגוזי מלך
  • 14 כוס שומשום
  • קצת קצח

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף סויה (רצוי דלת נתרן, למנה ללא גלוטן משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן)
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח לפי הטעם
  • 14 כפית פלפל קאיין

הוראות הכנה

  1. משרים את העדשים השחורות במי ברז פושרים לחצי שעה לפחות.
  2. מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים עד שמתרככות, אבל עדיין שומרות על צורתן ולא מתפרקות. זמן הבישול תלוי במשך ההשרייה. בסיום הבישול מסננים את המים מהעדשים ושוטפים אותן במים קרים.
  3. בזמן שהעדשים מתבשלות, מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ביס. מכניסים לתנור למשך כחצי שעה או עד שהבטטה רכה. מוציאים את חתיכות הבטטה מהתנור ומחכים שיתקררו.
  4. קוצצים את הבצל הירוק, חותכים את הפירות המיובשים לחתיכות קטנות ושוברים את אגוזי המלך לחתיכות.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הסלט (חוץ מהרוטב) בקערה.
  6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
  7. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

טיפים

אפשר להחליף את פלפל הקאיין בפלפל שחור.

את העדשים השחורות אפשר להחליף בעדשים ירוקות.

אפשר במקום הקצח להוסיף עוד קצת שומשום.

ניתן להכין מראש את הבטטה והעדשים, בתנאי שמכניסים אותן למקרר אחרי שהן מוכנות.

הסלט יכול להיות מאוחסן במקרר עד ארבעה ימים בכלי אטום.

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם