אפיו - פרוסות ראש סלרי בתחמיץאפיו - פרוסות ראש סלרי בתחמיץ

אפיו

תבשיל ראש סלרי וגזר מוחמץ

אוהבים שורש סלרי וגזר מוחמץ? המתכון הזה לאפיו הוא בדיוק בשבילכם!
אפיו הוא מתאבן ספרדי-יהודי מסורתי מארצות הבלקן, שעשוי משורש סלרי מוחמץ וגזר כבוש. מקובל להגיש את האפיו לפני ארוחת חגי שלוש הרגלים. האפיו הוא אופציה ממש מגניבה ומסוגננת למנת צד יוצאת מהכלל, שתקשט בשמחה את שולחן החג שלכם.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מזרח אירופאי, בלקני

מרכיבים

  • 2 גזרים
  • 3 שורשי סלרי גדולים
  • 13 כוס שמן
  • 1 12 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס מיץ לימון טרי

הוראות הכנה

  1. קולפים את הגזרים ואת שורשי הסלרי.
  2. פורסים את שורש הסלרי והגזרים לפרוסות ומעבירים לסיר.
  3. מערבבים את השמן עם המים והתבלינים ויוצקים על הירקות.
  4. מביאים את הנוזלים לרתיחה ומקטינים את האש. מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון ומחממים עוד דקה.
  6. מסדרים על כל צלחת פרוסת סלרי ועליה פרוסת גזר, ויוצקים מן הרוטב.

הצעת הגשה לאפיו גזר מוחמץ וסלרי כבוש טעים במיוחד

את האפיו נהוג להגיש קר. בתאבון!

דרגו את המתכון:
12 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
40 דקות
מנות
24 רוגעלך
מטבח
יהודי אשכנזי
רוגעלך דלעת
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-55 דקות
מנות
10 סופגניות
מטבח
ישראלי
סופגניות אפויות ממתכון של ליאור בן משה