שעועית צהובה בעשבי תיבול

שעועית צהובה בעשבי תיבול

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

תבשיל שעועית צהובה טעים מאוד ועשיר בעשבי תיבול!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 12 ק"ג שעועית צהובה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות בצל קצוץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 12 כפית אורגנו יבש
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

הוראות הכנה

  1. רוחצים את השעועית, מסירים את הקצוות, וחותכים את התרמילים לשניים.
  2. מניחים את השעועית החתוכה בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשמונה דקות, עד שהשעועית מתרככת מעט, אך נשארת פריכה. מסננים ושוטפים במים.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להפיכתו לשקוף.
  4. מוסיפים למחבת את השעועית ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון ואת עשבי התיבול.
  5. מערבבים ומחממים היטב. מגישים חם.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד מנת טופו או סייטן, עם סלט מרענן!

דרגו את המתכון:
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
סער
סער
15 בנובמבר 2020 13:19

יאמייייי

אולי יעניין אותך גם