סופגניות טבעוניות

סופגניות טבעוניות

מתכון מדהים לסופגניות טעימות ללא ביצים! כמו כל המתכונים לחנוכה שמכבדים את עצמם, הסופגניות האלה מטוגנות בשמן עמוק – זה אולי לא הכי בריא, אבל פעם בשנה מותר (אפילו התזונאית של האתר אישרה 🤩).

אין לכם כוח להכין סופגניות ומעדיפים לקנות? הנה רשימה של נקודות מכירה לסופגניות טבעוניות.

חג שמח ומתוק!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים ו-40 דקות
מנות
20 סופגניות קטנות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 12 קילו קמח
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 12 כפית מלח
  • 14 כוס סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 100-120 גרם רסק תפוחים (קופסא קטנה)
  • 12 כוס חלב צמחי (סויה, שקדים) או מים פושרים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את החומרים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים צריך להוסיף עוד קמח.
  2. מניחים את הבצק במקום חמים להתפחה עד להכפלת נפח הבצק (כשעה וחצי). רצוי לכסות עם מגבת בימי החורף הקרים כי השמרים זקוקים לחום.
  3. עם הכפלת הנפח – לשים את הבצק, מרדדים לעובי של ס"מ וחצי בערך, חורצים עיגולים בעזרת כוס, מכסים במגבת ומניחים שוב להתפחה עד להכפלה נוספת של נפח הבצק.
  4. מרתיחים סיר עם שמן עמוק, משליכים לשמן את כדורוני הבצק והופכים עד שמעטפת הסופגניות משחימה מכל צדדיה (בערך דקה לכל צד).
  5. מוציאים מהסיר, מניחים על נייר סופג, מזריקים ריבה/שוקולד/כל מילוי אחר שאוהבים ומפזרים אבקת סוכר.
דרגו את המתכון:
237 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
35 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם