אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
סופגניות טבעוניות
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון מדהים לסופגניות טעימות ללא ביצים! כמו כל המתכונים לחנוכה שמכבדים את עצמם, הסופגניות האלה מטוגנות בשמן עמוק – זה אולי לא הכי בריא, אבל פעם בשנה מותר (אפילו התזונאית של האתר אישרה 🤩).
אין לכם כוח להכין סופגניות ומעדיפים לקנות? הנה רשימה של נקודות מכירה לסופגניות טבעוניות.
חג שמח ומתוק!
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעתיים ו-40 דקות
- מנות
- 20 סופגניות קטנות
- מטבח
- יהודי
מרכיבים
- 1⁄2 קילו קמח
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 1⁄2 כפית מלח
- 1⁄4 כוס סוכר
- 3 כפות שמן
- 100-120 גרם רסק תפוחים (קופסא קטנה)
- 1⁄2 כוס חלב צמחי (סויה, שקדים) או מים פושרים
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה את החומרים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים צריך להוסיף עוד קמח.
- מניחים את הבצק במקום חמים להתפחה עד להכפלת נפח הבצק (כשעה וחצי). רצוי לכסות עם מגבת בימי החורף הקרים כי השמרים זקוקים לחום.
- עם הכפלת הנפח – לשים את הבצק, מרדדים לעובי של ס"מ וחצי בערך, חורצים עיגולים בעזרת כוס, מכסים במגבת ומניחים שוב להתפחה עד להכפלה נוספת של נפח הבצק.
- מרתיחים סיר עם שמן עמוק, משליכים לשמן את כדורוני הבצק והופכים עד שמעטפת הסופגניות משחימה מכל צדדיה (בערך דקה לכל צד).
- מוציאים מהסיר, מניחים על נייר סופג, מזריקים ריבה/שוקולד/כל מילוי אחר שאוהבים ומפזרים אבקת סוכר.
קישורים שימושיים לחנוכה שמח:
37 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- בינוני
ספינג' מרוקאי עם תפוחי-עץ
אז נכון שספינג' כבר במקור זה טבעוני, ובכלל לא צריך לטבען אותו, אבל לספינג' הזה, לא תוכלו להגיד לא. קבלו מתכון לספינג' טבעוני עם תפוחי עץ, טעים מאוד, ובינינו? כבר לא צריך לחכות לחנוכה בשביל להכין אותם. תהנו!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 35 דקות
- מנות
- 14 לביבות
- מטבח
- יהודי
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות
מי לא אוהב לביבות תפוחי אדמה? לפניכם מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, פשוטות וטעימות – שכל אחד אוהב. זה המאכל האידיאלי לחג החנוכה, וגם סתם כשמתחשק לאכול נשנוש טעים ומנחם.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- 15 קציצות
לביבות גזר
לביבות גזר טעימות כל כך שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול… מתכון ללביבות שמתאימות לצד הארוחה או לאכילה מיד כשהן מוכנות. אפשר לשחק עם הטעמים, להוסיף ירקות שונים או עשבי תיבול – רק צריך להכין ולהנות 🙂.