סופגניות טבעוניות

סופגניות טבעוניות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון מדהים לסופגניות טעימות ללא ביצים! כמו כל המתכונים לחנוכה שמכבדים את עצמם, הסופגניות האלה מטוגנות בשמן עמוק – זה אולי לא הכי בריא, אבל פעם בשנה מותר (אפילו התזונאית של האתר אישרה 🤩).

אין לכם כוח להכין סופגניות ומעדיפים לקנות? הנה רשימה של נקודות מכירה לסופגניות טבעוניות.

חג שמח ומתוק!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים ו-40 דקות
מנות
20 סופגניות קטנות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 12 קילו קמח
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 12 כפית מלח
  • 14 כוס סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 100-120 גרם רסק תפוחים (קופסא קטנה)
  • 12 כוס חלב צמחי (סויה, שקדים) או מים פושרים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את החומרים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים צריך להוסיף עוד קמח.
  2. מניחים את הבצק במקום חמים להתפחה עד להכפלת נפח הבצק (כשעה וחצי). רצוי לכסות עם מגבת בימי החורף הקרים כי השמרים זקוקים לחום.
  3. עם הכפלת הנפח – לשים את הבצק, מרדדים לעובי של ס"מ וחצי בערך, חורצים עיגולים בעזרת כוס, מכסים במגבת ומניחים שוב להתפחה עד להכפלה נוספת של נפח הבצק.
  4. מרתיחים סיר עם שמן עמוק, משליכים לשמן את כדורוני הבצק והופכים עד שמעטפת הסופגניות משחימה מכל צדדיה (בערך דקה לכל צד).
  5. מוציאים מהסיר, מניחים על נייר סופג, מזריקים ריבה/שוקולד/כל מילוי אחר שאוהבים ומפזרים אבקת סוכר.
דרגו את המתכון:
guest
13 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אביגיל
אביגיל
13 בנובמבר 2020 16:08

אם אין לי רסק תפוחים ?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
15 בנובמבר 2020 12:58
תגובה ל  אביגיל

היי אביגיל, יש לך תפוחים בבית? אפשר להכין רסק ביתי ממש בקלות 🙂

אביטל
אביטל
3 בדצמבר 2020 9:40

האם אפשר לאפות במקום לטגן?

נירה טלר
נירה טלר
7 בדצמבר 2020 8:40
תגובה ל  אביטל

המתכון נראה נהדר, אבל האם ניתן לאפות במקום לטגן?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
8 בדצמבר 2020 16:34
תגובה ל  אביטל

לא ניסיתי, אבל לא הייתי לוקחת סיכון של להמיר מתכון של סופגניה מטוגנת באפויה. מוזמנת אבל לנסות את המתכון של סופגנויות אפויות של שקמה https://tivoneat.co.il/vegan-doughnuts/
בתאבון 🙂

שני
שני
8 בדצמבר 2020 21:17

האם אפשר להכין בערב את הבצק ולטגן מחר בערב?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
4 בינואר 2021 11:32
תגובה ל  שני

היי שני, מתנצלת שהתשובה באיחור! אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר ואז זה ייקח 8-12 שעות במקום שעה וחצי. לדחות את הטיגון ביותר זמן מזה יהיה קשה כי השמרים ימותו.

גניה דגן
גניה דגן
10 בדצמבר 2020 15:07

כמה זמן לוקחת ההתפחה השנייה?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
4 בינואר 2021 11:33
תגובה ל  גניה דגן

היי גניה, מתנצלת שהתשובה מגיעה באיחור… קשה לחזות מראש כמה זמן ייקח לתפיחה שנייה כי זה מאוד תלוי טמפרטורה.

תום
תום
12 בדצמבר 2020 14:36

שלום, 1.5 כפות שמרים זה נכון או שזה אמור להיות 1.5 כפיות?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
4 בינואר 2021 11:31
תגובה ל  תום

היי תום, סליחה על התשובה המאוחרת! הכוונה היא לכף וחצי שמרים.

שיר
שיר
13 בדצמבר 2020 13:11

האם ניתן להקפיא?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
4 בינואר 2021 14:01
תגובה ל  שיר

היי שיר, מצטערת על התשובה המאוחרת… אפשר להקפיא את הבצק או לפני ההתפחה הראשונה או אחרי שיוצרים צורות ולפני ההתפחה השנייה. בשני המקרים צריך להוציא את הבצק ולתת לו להפשיר, ואז להתפיח ולהמשיך לפני המתכון. 
הקפאה של סופגניות מוכנות כנראה תפגע בטריות אבל לא ניסיתי.

אולי יעניין אותך גם