ספינג' מרוקאי עם תפוחי-עץIra Mak

ספינג' מרוקאי עם תפוחי-עץ

אז נכון שספינג' כבר במקור זה טבעוני, ובכלל לא צריך לטבען אותו, אבל לספינג' הזה, לא תוכלו להגיד לא. קבלו מתכון לספינג' טבעוני עם תפוחי עץ, טעים מאוד, וביננו? כבר לא צריך לחכות לחנוכה בשביל להכין אותם. תהנו!

רמת קושי
בינוני

מרכיבים

החומרים לבצק

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 7 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 12 כפית קינמון
  • 2 תפוחי-עץ בינוניים מגוררים דק
  • 1 כוס מים פושרים
  • 12 בקבוק שמן לטיגון עמוק

החומרים לסירופ

  • חצי כוס סוכר
  • תמצית רום ו/או וניל
  • כפית מיץ לימון
  • פיסת קליפת תפוז

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים לבצק בלבד התפוחים, המים והשמן לטיגון.
  2. מוסיפים את תפוחי-העץ המגוררים ואת המים הפושרים ולשׁים.
  3. הבצק אמור להיות צמיגי: דליל מעט, באופן שנדבק לידיים, אך לא מימי. מוסיפים מים במידת הצורך לקבלת המרקם המתואר.
  4. נותנים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו (כחצי שעה).
  5. מורידים את הבועות הגדולות בבצק התפוח ומשאירים לתפיחה שנייה דומה (מומלץ).
  6. מרתיחים שמן על אש בינונית. מעמיסים בצק על כף ומשליכים לשמן. הופכים ומקפידים שלא יישרף.
  7. מוציאים מהשמן לנייר סופג ולאחר מכן מעבירים לקערה ומזליפים את הסירופ על הספינג'.
דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Avinoam Akabi
Avinoam Akabi
8 בדצמבר 2020 9:46

בהוראות ההכנה סעיפים 1 ו-2 לא ברורים

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
8 בדצמבר 2020 13:11
תגובה ל  Avinoam Akabi

היי אבינועם, בסעיף 1 צריך לערבב את כל החומרים האלה ביחד:
3 כוסות קמח
3 כפות שמן
2 כפות שמרים יבשים
7 כפות סוכר
קורט מלח
1⁄2 כפית קינמון
אחר כך בסעיף 2 – צריך לגרד את התפוחים, להוסיף אותם לקערה ולהוסיף גם את המים. כשכל החומרים בפנים מתחילים ללוש ואז עוברים לסעיף 3 🙂
אם יש שאלה נוספת אשמח לענות כמובן, בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים ו-40 דקות
מנות
20 סופגניות קטנות
מטבח
יהודי