מרק דלעת

מרק דלעת

34

דמיינו את זה: מרק דלעת ביתי עשיר בתבליני חורף ארומטיים, שריחם מתפשט מידית בכל המטבח. זוהי לא פנטזיה, אלא מתכון למרק דלעת כמו שבחיים לא הכנתם!

רמת קושי
קל
זמן כולל
55 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

מרכיבי המרק

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
  • 1 כף ג'ינגר (זנגביל) טרי קצוץ
  • 3 כוסות קוביות דלעת, מאחד ממיני הדלעת המצויים בשוק, לבחירתך
  • 5 כוסות ציר ירקות (אפשר להשתמש במים)
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • 12 כפית קינמון טחון
  • 18 כפית אגוז מוסקט
  • 14 כוס חמאת אגוזי לוז ביתית או קנויה

לקישוט המרק

  • 3 אגוזי לוז קלויים וגרוסים
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 1 גבעול פטרוזיליה – רק עלי הפטרוזיליה, קצוצים

הוראות הכנה

  1. מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר, הסלרי והג'ינגר, באש בינונית למשך כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים עוד 5 דקות.
  3. מוסיפים את הציר והתבלינים: מלח, פלפל, קינמון, אגוז מוסקט. מביאים לרתיחה, מקטינים אש ומבשלים עוד 20 דקות, או עד שהדלעת רכה.
  4. מורידים מהאש ומערבבים לתוך המרק את חמאת האגוזים.
  5. מעבירים את מרק הדלעת לבלנדר ומעבדים עד למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מגישים חם מאוד ומעטרים באגוזי לוז קלויים וגרוסים, גבעולי בצל ירוק ועלי פטרוזיליה קצוצים.

כך תכינו חמאת אגוזי לוז ביתית בריאה

קולים מעט חצי כוס אגוז לוז, על מנת שהקליפה החומה תתקלף בקלות. טוחנים את אגוזי הלוז במטחנה, מעבירים לבלנדר ומעבדים עם מעט מים – עד שמתקבלת טחינה סמיכה.
בתאבון!

אולי יעניין אותך גם