סלט עלי סלק מבושל בסגנון מרוקאי

154
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

המטבח המרוקאי מפורסם בסלטים המבושלים הרבים שהוא מעמיס על שולחן כל סעודה. על שולחן ארוחות הפסח המרוקאי ניתן בדרך-כלל למצוא סלט מבושל אופייני לעונת האביב: סלט עלי סלק (עלי מנגולד) טעים להפליא.

היום, אפשר למצוא בישראל לאורך כל השנה עלי מנגולד בסופרים, כך שאצל רבים, סלט עלי סלק הפך למנה קבועה בכל ארוחה מיוחדת או סעודת חג.

קחו בחשבון שבעת קניית עלי הסלק, כמות הסלט המתקבלת מצרור עלים ענק היא קטנה יחסית.

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מרוקאי

מרכיבים

  • 1 צרור גדול של עלי סלק (מנגולד) – גבעולים ועלים
  • שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות (או עגבנייה חתוכה לקוביות)
  • מלח לפי הטעם
  • לאוהבים חריף: כפית אריסה/סחוג
  • 1 כף כמון
  • 4 כפות מיץ מלימון סחוט

הוראות הכנה

  1. שוטפים את עלי הסלק היטב מחול ולכלוך. לאחר מכן, חותכים את העלים והגבעולים יחדיו לרצועות גסות.
  2. מחממים מעט שמן על מחבת/סיר ומטגנים את שיני השום הקצוצות. כעבור כחצי דקה מוסיפים את עלי הסלק ומערבבים מספר דקות.
  3. כשנפח עלי הסלק מצטמצם משמעותית, מוסיפים את הפפריקה, הכורכום ורסק העגבניות. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך (ואת האריסה/סחוג לאוהבי החריף).
  4. ממשיכים לערבב עד שהגבעולים והעלים מתרככים לפי טעמכם (אפשר להמשיך באידוי-טיגון עד שעה לקבלת עלים רכים במיוחד אך ניתן בהחלט להסתפק גם ברבע שעה, ואף פחות מכך).
  5. מוסיפים את הכמון כדקה לפני כיבוי האש. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

הצעות גיוון והגשה

המטבח המרוקאי לא ידוע בקמצנותו בשימוש בשמן, ויש המשתמשים לסלט עלי סלק בשליש כוס שמן ויותר. עם זאת, ניתן בהחלט להסתפק גם בשתיים-שלוש כפות שמן אם משתמשים במחבת טפלון.

מגישים קר, עם לחם/מצה, או על מצע של פירה חם או אורז.

אולי יעניין אותך גם