סלט סלקאלונה להבסלט סלקאלונה להבסלט סלקאלונה להבסלט סלקאלונה להב

סלט סלק

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
סלט סלק טעים וקל להכנה, שמרוויח גם מהמתיקות של הסלק וגם מהחמיצות של הלימון, וביחד עם שאר הרכיבים מייצר חגיגה בפה. בונוס: עשיר בנוגדי חמצון ובריא במיוחד!
רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 3 סלקים בינוניים *
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • 12 כוס עלי שמיר קצוצים
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט (אופציונאלי)

הוראות הכנה

  1. חותכים את קצוות הסלקים ומבשלים את הסלקים בקליפתם בסיר מים רותחים, עד להתרככות.
  2. מסננים, מקלפים את הסלקים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הבצל, השמיר והשום.
  4. סוחטים את הלימון, מוסיפים את השמן והתבלינים, ומערבבים.
  5. מומלץ להניח את הסלט במקרר למשך מספר שעות לפני ההגשה, לספיגת הטעמים ולהתרככות הבצל.

טיפ בישול לחיסכון בזמן

* במקום לבשל את הסלק, אפשר לקנות חבילה של סלק מבושל בוואקום, לחתוך אותו לקוביות ולהמשיך מסעיף 3.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם