סלט שורשיםאלונה להבסלט שורשיםאלונה להבסלט שורשיםאלונה להב

סלט שורשים

12
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
סלט שורשים טעים ומרענן, מלא בויטמינים ונוגדי חמצון. הסלט פשוט להכנה ויהפוך כל ארוחה לצבעונית ובריאה יותר.
רמת קושי
קל
מנות
3 מנות

מרכיבים

  • 1 גזר
  • 1 קולרבי
  • 1 צנון
  • 1 לפת
  • 1 סלק קטן (או חצי של סלק גדול)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 כוס נבטי אלפלפה
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופציונלי

  • 3 כפות שומשום

הוראות הכנה

  1. מגררים את הירקות בפומפייה גסה או במעבד מזון ומעבירים לקערה.
  2. קוצצים את הכוסברה דק ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את הנבטים והשומשום, ומתבלים בשמן, חומץ, מלח ופלפל.

הצעות גיוון

ניתן להחליף את הקולורבי, הלפת או הצנון בשורש סלרי או בכוס כרוב לבן קצוץ.

את הכוסברה אפשר להחליף בשמיר או בפטרוזיליה.

במקום נבטי אלפלפה ניתן להשתמש במש או בעדשים מונבטות.

את השומשום אפשר להמיר בגרעיני חמנייה.

אפשר להוסיף לסלט גם אטריות אורז או שעועית, קוביות טופו או גרעיני תירס.

אולי יעניין אותך גם