סלט קיסראלונה להבסלט קיסראלונה להב

סלט קיסר

סלט קיסר מוצלח הוא שיא הפשטות: עלי חסה צעירים ורעננים וקרוטונים לא מתובלים, המתחברים דרך רוטב לימוני וקרמי. במקור הרוטב משלב מרקם מיונזי המגיע מביצה, קרמיות שמגיעה מפרמז'ן, עם רקע של ים המגיע מאנשובי. בגרסה הטבעונית המרקם המיונזי מגיע מהשילוב של חלב סויה עם לימון, הקרמיות משמרי בירה, והטעם העדין של הים מאצות וואקמה או ארמה יבשות. את המצרכים ניתן להשיג בכל חנות טבע ובחלק מהסופרמרקטים. האצות ושמרי הבירה נשמרים בצנצנת אטומה לזמן ארוך, ויכולים לשמש אתכם לסלטים, מרקים ומבחר תבשילים.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה

מרכיבים

לקרוטונים:

  • 1 חלה יבשה (לא מתוקה)
  • 14 כוס שמן (קנולה / זרעי ענבים)

לחסה:

  • 4 לבבות חסה ערבית

לרוטב:

  • 300 מ"ל חלב סויה לא ממותק
  • 300 מ"ל שמן קנולה
  • 3 שיני שום בינוניות
  • 1 כף – כף וחצי שמרי בירה
  • 2 לימונים סחוטים
  • 1 כפית אצות ווקאמה יבשות או כף אצות ארמה יבשות (עדיפות לארמה)
  • מלח – פלפל לפי הטעם
  • קאלה נמק (מלח שחור, לא חובה)

הוראות הכנה

לקרוטונים:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות בטורבו.
  2. חותכים את החלה לקוביות בינוניות ומניחים בתבנית.
  3. מכסים את הקוביות בשמן – לשים לב שכולן מצופות היטב.
  4. אופים בין חצי שעה לשעה עד להזהבה (צריך לעקוב כי הזמנים תלויים בתנור).
  5. מוציאים את הקרוטונים מהתנור כשמרגישים שהם קשים לגמרי.

לסלט:

  1. אם החסה דורשת שטיפה, שוטפים ומייבשים כדי שלא יהיו מים ברוטב.
  2. קורעים את החסה בידיים לגודל שמתאים לביס ומכניסים לקערה.

לרוטב:

  1. טוחנים היטב את כל הרכיבים בעזרת בלנדר או מעבד מזון עד לרוטב חלק ואחיד.
  2. מוסיפים לחסה את הרוטב ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הקרוטונים ומגישים מיד.

הערות

ניתן לשמור את הקרוטונים בקופסא אטומה עד חמישה ימים.

מומלץ להשתמש בלבבות חסה צעירים ובהירים, לא כדאי להשתמש בעלים בוגרים (בצבע ירוק כהה).

לעוד מתכונים של עומר

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 3 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם