סליקורניה (Salicornia; בעברית: פרקן עשבוני) הוא צמח בר שנאסף בארץ ועבר שינויים להתאמתו לגידול מסחרי. הצמח גדל באדמות מלוחות וטעמו מלוח, המאפשר להשתמש בו כתבלין בריא יותר ממלח. הקטיף נערך באוגוסט-ספטמבר.
רמת קושי
קל
מרכיבים
1 כוס בורגול עבה
1⁄2 כוס סליקורניה
1⁄2 בצל לבן
1 גבעול בצל ירוק
1 כף שמן זית כתית מעולה
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
מבשלים את הבורגול על כוס וחצי מים רותחים. מסננים ומקררים.
קוצצים את כל שאר המרכיבים, מערבבים עם הבורגול, מתבלים ומגישים.