סלט נבטוטים ועשבי תיבולראובן אילת

סלט נבטוטים ועשבי תיבול

מתכון פשוט לסלט נבטוטים ועשבי תיבול שיביא טריות לכל ארוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות

מרכיבים

  • 1 צרור גדול של פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה (לא חייבים)
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור בזיליקום
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 2 ספלים של תערובת נבטי שעועית מאש, עדשים שחורות ועדשים ירוקות
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 12 לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף טחינה גולמית + מעט מים
  • 2 כפות גרעיני חמנייה קלויים
  • 2 כפות גרעיני דלעת קלויים

הוראות הכנה

  1. קוצצים דק את עשבי התיבול ואת העגבניות.
  2. מערבבים את עשבי התיבול והעגבניות עם הנבטוטים.
  3. להכנת הרוטב: קוצצים את השום ומערבבים עם השמן, מיץ הלימון והתבלינים.
  4. מערבבים את הטחינה עם מעט מים לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים לתערובת הרוטב.
  5. שופכים את הרוטב על התערובת ומערבבים.
  6. קולים את הגרעינים עד שהם משחימים קלות, ומפזרים על הסלט עם ההגשה כדי שישמרו על פריכות.

טיפים

לאוהבי החריף אפשר להוסיף חצי פלפל חריף קצוץ דק לסלט

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מרוקאי