צזיקי

2
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון מהיר ופשוט של צזיקי מושלם – מנה בריאה, טעימה ומרעננת שיכולה לשמש כסלט, כמנה ראשונה או לצד המנה העיקרית.
רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
יווני

מרכיבים

  • 300 גרם יוגורט סויה בטעם טבעי
  • 1 מלפפון, מגורד
  • 1 לימון סחוט
  • 2 שיני שום כתושות
  • 14 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 12 כוס נענע, קצוצה
  • 12 כוס שמיר, קצוץ
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. שמים את היוגורט בקערה ומוסיפים את המלפפון, הלימון, השום, הבצל הירוק, הנענע והשמיר.
  2. מתבלים עם מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מגישים קר.

הערות

הצזיקי יכול להישאר 4 ימים במקרר.

אולי יעניין אותך גם