סלט טמפה מוקפץ עם עדשים מונבטים ואספרגוסמיכל לנרט

סלט טמפה מוקפץ עם עדשים מונבטות ואספרגוס

ניסיתם פעם להכין סלט טמפה? ומה לגבי סלט טמפה מוקפץ עם עדשים מונבטות ואספרגוס?
המתכון הזה אידיאלי לכל מי שרוצה להתנסות בטמפה ולהכין מנה משביעה ושופעת טעמים, מרקמים ורטבים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
4 סלטים
מטבח
אסייתי

מרכיבים

  • 1 חבילת טמפה 100 גרם
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית קארי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 100 גרם דלעת
  • 1 כף מלח גס אטלנטי
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 גבעולי אספרגוס
  • 1 כוס נבטי עדשים
  • 4 עלי חסה
  • 1 כוס רוקט
  • 1 פטריית אלמוג
  • 1 מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית חומץ בלסמי

הוראות הכנה

  1. חותכים את הטמפה לקוביות ומערבבים יחד עם שמן זית, קארי ורוטב סויה בקערה.
  2. קוצצים את הדלעת (עם הקליפה) לקוביות.
  3. מעבירים את הדלעת והטמפה לתבנית עם נייר אפייה. בוזקים על קוביות הדלעת מלח גס ושמן זית.
  4. אופים בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
  5. בעזרת קולפן מנקים את קליפת האספרגוס, מעבירים למחבת עם מים רותחים ומאדים במשך 2 דקות.
  6. מוסיפים את נבטי העדשים, החסה והרוקט לצלחת הגשה, יחד עם קוביות הטמפה והדלעת.
  7. מזלפים מיץ לימון ורוטב בלסמי, מערבבים היטב את המנה.
  8. מניחים את האספרגוס ופטריית האלמוג מעל המנה ומגישים מיד.

טיפים להכנת סלט טמפה

בכל מתכון מוקפץ או מבושל רצוי להוסיף ירק חי או נבטים טריים ללא בישול, על מנת להעלות את הערך התזונתי של המנה.

למידע נוסף, בקרו גם בעמוד האינסטגרם של אביטל: @avitalsebbag

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם