אהבת את הסלט שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
סלט סלק ובצל סגול
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון קליל של סלט סלק צלוי בתנור עם בצל סגול שיכול לשדרג כל ארוחה.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-20 דקות
- מנות
- 4 מנות
מרכיבים
- 3 סלקים בינוניים, רחוצים היטב
- 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
- 6 כפות שמן אגוזים (אפשר להחליף בשמן זית)
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף חרדל דיג'ון
- 2 כפות בצל ירוק, קצוץ
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
- שמים את הסלקים בתבנית ואופים ב-200 מעלות, למשך שעה או עד שהם רכים.
- מניחים לסלקים להתקרר מעט ואחר כך קולפים, פורסים לפרוסות דקות, מניחים בצלחת ומוסיפים את הבצל הסגול הפרוס.
- מכינים את הרוטב: שמים בצלוחית את השמן, החומץ, החרדל, הבצל הירוק והמלח והפלפל. מערבבים היטב במזלג. יוצקים את הרוטב על פרוסות הסלק והבצל. מערבבים קלות ומגישים.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 15 דקות
- מנות
- 6 מנות
סלט ירקות עשיר
סלט ירקות עשיר, בריא וטעים עם מגוון טעמים נהדרים שיוצרים ביחד חגיגה בפה. אפשר ורצוי להתייחס לסלט כמו ארוחה בפני עצמה ולא כעוד תוספת. המתכון שכאן הוא רק דוגמא אחת לסלט ירקות, ובסופו אפשרויות והצעות גיוון.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 2 מנות
- מטבח
- אסייתי
סלט וואקמה ואטריות שעועית
מתכון לסלט עם אצות וואקאמה ואטריות שעועית אסייתי. הסלט קל להכנה, עשיר וטעים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 10 דקות
- מנות
- 3 מנות
- מטבח
- איטלקי
סלט עגבניות שרי
סלט עגבניות שרי כל כך פשוט אבל כל כך טעים, ישדרג כל ארוחה ויתחסל ראשון – אז תכינו הרבה 😉