סלט סלק ובצל סגולראובן אילת

סלט סלק ובצל סגול

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון קליל של סלט סלק צלוי בתנור עם בצל סגול שיכול לשדרג כל ארוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 3 סלקים בינוניים, רחוצים היטב
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 6 כפות שמן אגוזים (אפשר להחליף בשמן זית)
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כף חרדל דיג'ון
  • 2 כפות בצל ירוק, קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. שמים את הסלקים בתבנית ואופים ב-200 מעלות, למשך שעה או עד שהם רכים.
  2. מניחים לסלקים להתקרר מעט ואחר כך קולפים, פורסים לפרוסות דקות, מניחים בצלחת ומוסיפים את הבצל הסגול הפרוס.
  3. מכינים את הרוטב: שמים בצלוחית את השמן, החומץ, החרדל, הבצל הירוק והמלח והפלפל. מערבבים היטב במזלג. יוצקים את הרוטב על פרוסות הסלק והבצל. מערבבים קלות ומגישים.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם