סלט סלק ובצל סגולראובן אילת

סלט סלק ובצל סגול

9
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון קליל של סלט סלק צלוי בתנור עם בצל סגול שיכול לשדרג כל ארוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 3 סלקים בינוניים, רחוצים היטב
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 6 כפות שמן אגוזים (אפשר להחליף בשמן זית)
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כף חרדל דיג'ון
  • 2 כפות בצל ירוק, קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. שמים את הסלקים בתבנית ואופים ב-200 מעלות, למשך שעה או עד שהם רכים.
  2. מניחים לסלקים להתקרר מעט ואחר כך קולפים, פורסים לפרוסות דקות, מניחים בצלחת ומוסיפים את הבצל הסגול הפרוס.
  3. מכינים את הרוטב: שמים בצלוחית את השמן, החומץ, החרדל, הבצל הירוק והמלח והפלפל. מערבבים היטב במזלג. יוצקים את הרוטב על פרוסות הסלק והבצל. מערבבים קלות ומגישים.

אולי יעניין אותך גם