המבורגר פטריות, שעועית אדומה וסויהמרינה גרודינסקי

המבורגר פטריות

המבורגר פטריות, שעועית אדומה וסויה

מתכון ביתי, קל להכנה של המבורגר פטריות שיוצא פשוט מדהים!
רמת קושי
קל
זמן כולל
40 דקות
מנות
12 קציצות

מרכיבים

  • 1 פיתה
  • 1 חבילת טחון מהצומח
  • 1 12 כוסות שעועית אדומה מבושלת, מעוכה לפירה
  • 1 בצל גדול מטוגן
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון קצוצה דק ומטוגנת (ניתן להשתמש גם בפטריות פורטובלו)
  • 1 צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
  • כמה עלי נענע קצוצות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 12 כוס קמח חומוס
  • מלח
  • פלפל
  • תבלין קציצות (בהרט או תערובת תבלינים מוכנה אחרת)
  • מעט סלק מגורד בשביל הצבע והמתיקות (ממש מעט)

הוראות הכנה

  1. מרטיבים את הפיתה וסוחטים.
  2. טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים (אם יש זמן, מומלץ לתת לבלילה לנוח במקרר כחצי שעה).
  3. לאחר מכן מכינים מהבלילה קציצות בגודל הרצוי.
  4. שופכים שמן קנולה במחבת גדולה, ומחממים אותו על אש בינונית עד שהוא רותח.
  5. מטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד שהן הופכות לקריספיות (כ-4 דקות מכל צד).

טיפים

במקום לטגן, אפשר לאפות את הבורגרים בתנור. מורחים טיפה שמן זית למעלה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות כל צד.

מומלץ להגיש בלחמניה עם חסה, עגבניה, חמוצים ובצל.

דרגו את המתכון:
5 דירוגים, 3.6 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם