המבורגר פטריות

המבורגר פטריות, שעועית אדומה וסויה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון ביתי, קל להכנה של המבורגר פטריות שיוצא פשוט מדהים!
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
8 קציצות

מרכיבים

  • 1 פיתה
  • 1 חבילת טחון מהצומח
  • 1 12 כוסות שעועית אדומה מבושלת, מעוכה לפירה
  • 1 בצל גדול מטוגן
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון קצוצה דק ומטוגנת (ניתן להשתמש גם בפטריות פורטובלו)
  • 1 צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
  • כמה עלי נענע קצוצות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 12 כוס קמח חומוס
  • מלח
  • פלפל
  • תבלין קציצות (בהרט או תערובת תבלינים מוכנה אחרת)
  • מעט סלק מגורד בשביל הצבע והמתיקות (ממש מעט)

הוראות הכנה

  1. מרטיבים את הפיתה וסוחטים.
  2. טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים (אם יש זמן, מומלץ לתת לבלילה לנוח במקרר כחצי שעה).
  3. לאחר מכן מכינים מהבלילה קציצות בגודל הרצוי.
  4. שופכים שמן קנולה במחבת גדולה, ומחממים אותו על אש בינונית עד שהוא רותח.
  5. מטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד שהן הופכות לקריספיות (כ-4 דקות מכל צד).

טיפים

מומלץ להגיש בלחמניה עם חסה, עגבניה, חמוצים ובצל.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם