פשטידת חצילים וטחינה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון לפשטידת חצילים וטחינה בגרסה פרווה משביעה וטעימה.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעתיים ו-20 דקות

מרכיבים

  • 5 חצילים
  • 1 עגבניה
  • 12 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1.5 כפיות רוטב סויה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 12 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף בזיליקום מיובש

הוראות הכנה

  1. חוצים את החציל ומניחים על נייר אפייה (עם החלק הפנימי של החציל כלפי מטה). דוקרים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג וקולים אותו כשלושת רבעי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-200 מעלות). מצננים ומקלפים.
  2. מעבירים את תוכן החציל לקערה ומועכים למחית.
  3. מגררים את העגבניה בפומפייה ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת או לתבנית סיליקון ואופים בחום בינוני כשעה.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם