בורמואלוס

בורמואלוס

כופתאות מצה ובננה

יהודי בולגריה נוהגים לאכול בפסח "בורמואלוס", כופתאות מצה מטוגנות. לרוב משתמשים בביצים להכנתן, אך ניתן להחליף את הביצים בבננה בשלה, והתוצאה מפתיעה לטובה. לדברי כמה מהטועמים, בורמואלוס הבננה אף טעימים יותר מאלה שעל בסיס ביצים.
רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 5 מצות
  • שמן לטיגון
  • מים
  • 1 בננה בשלה ורכה

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה גבוהה.
  2. שוברים את המצות לפירורים לתוך קערה באמצעות הידיים. מכסים במים ומשרים למשך רבע שעה, עד שהמצות רכות לגמרי.
  3. בידיים נקיות סוחטים את פירורי המצה ומעבירים לקערה יבשה.
  4. מועכים את הבננה על צלחת בעזרת מזלג עד לקבלת מחית אחידה.
  5. מערבבים היטב את פירורי המצה הסחוטים עם מחית הבננה עד לקבלת עיסה אחידה.
  6. יוצרים בידיים (או בעזרת כף) כופתאות מהעיסה ומניחים אותן בזהירות בשמן החם.
  7. מטגנים והופכים, עד שנוצר קרום קשה משני הצדדים.
דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם