שוקי עוף טבעונייםניבה בנטו

שוקי עוף טבעוניים

השוקיים הטבעוניים האלה דומים בצורה מפחידה לשוקי תרנגול. ההכנה אמנם קצת מורכבת, אבל ההתלהבות של כל מי שרואה את התוצאה לגמרי שווה את זה.

רמת קושי
בינוני
מנות
12 שוקיים
מטבח
ישראלי

מרכיבים

להשריית היובה

  • 1 חבילת יובה כנפיים
  • 12 1 ליטר מים רותחים
  • 1 כוס רוטב סויה

למרינדה

  • 12 מהמים המסוננים
    משלב ההשרייה
    (כ-3 כוסות)
  • 3 כפות אבקת
    פטריות שיטאקי
  • 1 כף תבלין גריל עוף
  • 3 כפות מייפל אמיתי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 12 כוס + 2 כפות קורנפלור

להרכבת השוקיים

  • קצת שמן
  • כ-40 שיפודים
    רחבים וקצרים
  • כ-36 דפי אורז
  • 12 מהמים המסוננים
    משלב ההשרייה
    (כ-3 כוסות)

לציפוי

  • 12 כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שום גבישי

הוראות הכנה

השריית היובה

  1. מעבירים את היובה לקערה, ושופכים מעליה את המים הרותחים ורוטב הסויה.
  2. מערבבים לספיגת טעמים ומכסים בצלחת.
  3. כשהמים מתקררים, מניחים מסננת מעל קערה חדשה. שופכים את היובה והמים, ולוחצים היטב על היובה כדי לסחוט מנוזלים.
  4. מעבירים את היובה לקערה נוספת, ושומרים את כל המים כי נשתמש בהם בהמשך המתכון.

המרינדה

  1. מכניסים לקערה חדשה את כל מרכיבי המרינדה, ומערבבים היטב עד שאין גושים.
  2. שופכים את המרינדה על היובה, מעסים היטב בעזרת הידיים – ומחכים חצי שעה.

הרכבת השוקיים

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  2. משמנים בנדיבות תבנית אפייה.
  3. משרים דף אורז ב-1/2 השני של מי ההשרייה ששמרנו בצד, עד שממש רך.
  4. לוקחים 3-4 שיפודים רחבים וקצרים, מצמידים אותם זה לזה, ועוטפים אותם באופן מהודק עם דף האורז הרטוב.
  5. משרים עוד דף אורז במים הללו עד שממש רך, ופורשים אותו על משטח עבודה נקי.
  6. על 1/2 מדף האורז מניחים חתיכות יובה. מקפלים את 1/2 הדף הריק על זה המלא – ומהדקים טוב-טוב (החל מדקה 05:20 בסרטון).
  7. שמים באמצע הרוחב של הדף המקופל את "העצם" (השיפודים העטופים), ומגלגלים את דף האורז מסביב.
  8. עוטפים היטב את ה"שוק" שנוצר בדף אורז נוסף לחיזוק, ומניחים בתבנית.
  9. חוזרים על שלבים 3-8 עד שמסיימים את תערובת היובה.
  10. משפריצים על ה"שוקיים" מעט שמן.

ציפוי ואפייה

  1. מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה.
  2. מצפים את השוקיים ברוטב שנוצר, מניחים בתבנית ומבשלים כ-15 דקות.
  3. מוציאים את התבנית מהתנור, ומברישים את השוקיים ברוטב.
  4. מחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות עד שהשוקיים קריספיים ושחומים.

טיפים

אפשר לקנות אבקת פטריות שיטאקי מוכנה בחנוית טבע או לטחון במעבד מזון פטריות יבשות.

אם דף אורז נקרע, אפשר לזרוק אותו, או להשתמש בו יחד עם דף אורז נוסף.

למנה ללא גלוטן, משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן.

מומלץ לצפות בסרטון כדי לראות איך בדיוק מרכיבים את השוקיים.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם