הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

מתכונים לט"ו בשבט

ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות, הוא החג הטבעוני האולטימטיבי. בין מאכלי החג מככבים פירות העונה, פירות יבשים, ושלל דגנים, אגוזים, שקדים וזרעים. במרכז החג שבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר. לצד המסורת היפה של הודיה לאדמה על פירותיה, בשנים האחרונות מושם דגש על ההקשר האקולוגי של החג, ועל חשיבות השמירה על איכות הסביבה.

יש העורכים סדר מיוחד לט"ו בשבט (במרכז הקהילתי "זנגביל" בירושלים נערך לעתים סדר טבעוני), שכולל ארוחה חגיגית ואף הגדה. בספר "חמדת ימים" מתוארת הארוחה שנהגו לערוך מקובלי צפת, שבמהלכה אכלו לא פחות מ-30 סוגי פירות, "ומנהג טוב להולכים בתמים להרבות בפירות בעצם היום הזה ולומר דברי שירות ותשבחות עליהן". מערכת אתר הטבעונות שותפה לשבחים לפירות שממתיקים את חיינו ומשובבים את נפשנו, אך לא ממליצה לצרוך 30 מהם בערב אחד, על מנת שנוכל לשמוח בהם כמצוות החג, ללא כאבי בטן אחרי האוכל.

מתכוני ממרחים

ממרח אגוזי מלך

ממרח בוטנים וטחינה

"פטה" אגוזי פקאן 

מתכוני סלטים

סלט בורגול ואגוזי מלך

סלט ולדורף

סלט כרוב ניצנים ושקדים

סלט חסה, סלרי ואגוזים 

סלט כרוב לבן עם שומשום 

סלט ירוק עם פטריות מוקפצות ביין

 

פטריות ממולאות

פטריות ממולאות. צילום: Stacy Spensley

מנות חמות

תבשיל חומוס, בצל וצימוקים

פטריות ממולאות בקרם אגוזים וצנוברים

קציצות אגוזים, טופו וירקות

אורז, פטריות ואגוזים  

אספרגוס בשזיפים ושקדים 

עלי גפן ממולאים באורז, צנוברים וצימוקים

אורז עם צימוקים, צנוברים ושקדים

רוטב בשמל שקדים (לפסטה וללזניה)

 

 

קינוחים

עוגת פנפורטה 

מרציפן שקדים

כדורי אנרגיה

לפתן פירות

פאי תפוחים 

תפוחים אפויים

עוגת פרג ואגסים

בננות מטוגנות

מוס שוקולד ושקדים