רולדת תמרים

בעלת הבלוג "טבעונות לחיים שמחים ובריאים"

מתכון לרולדת תמרים טעימה ויחסית בריאה- מקמח כוסמין וללא סוכר.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
35 דקות

מרכיבים

לבצק

  • 2 וחצי כוסות קמח כוסמין
  • 12 כפית אבקת אפייה
  • 6 כפות שמן תירס או חמניות
  • 14 כוס סירופ אגבה
  • קורט מלח

למלית

  • 10 תמרים מזן מג'הול
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות מים
  • 1 כפית אבקת וניל, או 2 כפיות תמצית וניל
  • תבלינים (לבחירה): קינמון, הל, אגוז מוסקט, זנגביל
  • מעט אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
  • קוקוס טחון (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. לערבב בקערה את הקמח עם אבקת האפייה, השמן, סירופ האגבה והמלח עד לקבלת בצק עדין ורך. ניתן להוסיף כפית או שתיים של מים קרים אם הבצק יבש מדי.
  2. לטחון במעבד מזון את התמרים עם מיץ הלימון, המים, הווניל והתבלינים, עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. להוסיף את האגוזים הקצוצים למלית.
  4. לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לריבועים, ולמרוח עליהם את המלית.
  5. לגלגל את ריבועי הבצק, לסדר בתבנית, ולאפות אותם למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. לאחר האפייה, ניתן לעטר את הרולדות במעט קוקוס טחון.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם