טים טאם טבעוני

טים טם טבעוני הוא קינוח פשוט להכנה ומפנק במיוחד. ניתן להכין אותו עם עוגיות ביתיות מלבניות, או להשתמש בעוגיות לוטוס קנויות.

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
14 טים טאם
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

למילוי העוגיות:

  • 40 גרם חמאה טבעונית רכה
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף קרם קוקוס בעל אחוז שומן גבוה מאוד
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 12 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 28 ביסקוויטים של חברת לוטוס

לציפוי:

  • 250 גרם שוקולד
  • 2 כפות חמאת קקאו

הוראות הכנה

  1. אל קערת מיקסר מעבירים חמאה, אבקת סוכר ואת קרם הקוקוס ומפעילים על מהירות גבוהה עם הוו מקציף למשך 2 דקות (עצרו פעם אחת לפחות לנקות את הדפנות למטה כדי שכל אבקת הסוכר תתערבב), עד שהמרקם נהיה אוורירי.
  2. בינתיים ממיסים את השוקולד המריר במיקרו בפולסים של 25 שניות (חשוב לוודא שהשוקולד מומס אבל לא רותח – צריך להיות נעים למגע, מקסימום שימו בצד לצינון קל).
  3. אל קערת המיקסר מוסיפים את השוקולד המומס, תמצית הוניל והמלח.
  4. מפעילים את המיקסר לעוד 2 דקות שלמות עד שמתקבלת תערובת אוורירית עוד יותר.
  5. מורחים שכבה נדיבה (שתהיה עבה פי 2 מעובי הביסקוויט) של הקרם על ביסקוויט הלוטוס וסוגרים עם עוד ביסקוויט.
  6. לוחצים מעט ומוודאים שהקרם מגיע עד לכל הקצוות מכל צד, אבל לא עובר אותם (הכי נוח לסדר עם האצבע).
  7. מסדרים על נייר אפיה שמונח על משטח שטוח ויציב. חוזרים על סעיפים 5-7 עד שנגמרים הביסקוויטים.
  8. מעבירים למקרר ל- 10 דקות (שימו לב שהעוגיות מאוזנות).
  9. בינתיים ממיסים (או במיקרו בפולסים של 30 שניות או על באן מרי) את השוקולד ואת חמאת הקקאו, עד שמתקבל מרקם אחיד וסמיך וכל השוקולד והחמאה נמסו (עדיף שהשוקולד לא יהיה ממש נוזלי, כדי שתתקבל שכבה יפה של ציפוי).
  10. שולפים את עוגיות הסנדוויץ׳ מהמקרר וטובלים כל אחת בשוקולד המומס.
  11. מעבירים חזרה לנייר האפייה על המשטח היציב.
  12. מעבירים את הטים טאם למקרר לעוד 10 דקות.

הצעות גיוון לטים טאם טבעוני מושלם

אם אין ברשותכם חמאת קקאו, ניתן להשתמש במקומה בחמאת קוקוס מזוכך.

אם השוקולד מתקרר מידי תוך כדי ציפוי העוגיות, ניתן לחמם אותו במיקרו כ-15 שניות.

מומלץ להגיש ביחד עם שוקו חם ולשתות אותו דרך העוגייה.

בתאבון!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם