קומפוטתותן עינבקומפוטתותן עינב

קומפוט

לפתן פירות

מרענן, קל מאוד להכנה והרבה יותר טעים ממשקאות קלים (וגם טוב יותר לבריאות ולסביבה). לפתן פירות – מתאים להכנה מאולתרת גמשמשם למי שאינם מבשלים/ות בדרך כלל.
רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
20 כוסות

מרכיבים

  • 1 קילו פירות לבחירתכם – עדיף מסוגים שונים. לדוגמה: אגסים, תפוחים, שזיפים, ענבים, משמשים (אפשר להשתמש בפירות בשלים מדי או קשים מדי)
  • פירות יבשים. לדוגמה: משמשים, צימוקים, חמוציות
  • קליפות או חצאי פירות הדר
  • 1 מקל קינמון או 1 כפית אבקת קינמון
  • 1 כוס סוכר
  • 3.5 ליטר מים

הוראות הכנה

  1. חותכים את הפירות הטריים לשמיניות. שומרים את האמצע של התפוחים והאגסים
  2. מרתיחים את המים ושמים בפנים את הפירות היבשים, הסוכר, הקינמון וקליפות ההדרים, ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש.
  4. אם משתמשים בפירות קשים -שמים אותם בפנים ומבשלים 20 דקות.
  5. מוסיפים את הפירות הבשלים והרכים ומבשלים עוד 10 דקות.
  6. שמים במקרר ומגישים קר.

טיפים

שימו לב להתאים את כמות קליפות ההדרים לפי רמת החמיצות שאתם רוצים את הקומפוט.

יכול להשמר כשבועיים במקרר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם