ליקר ביצים טבעוני

ליקר ביצים ללא ביצים

ליקר ביצים הוא אחד המשקאות המזוהים ביותר עם חג המולד, אך גם מי שנמנעים מביצים נאות מטעמים בריאותיים או אידיאולוגיים יכולים ליהנות מהמשקה הארומטי. מתכון זה מציע ליקר ביצים ללא ביצים שמכינים בקלי קלות בבלנדר או עם בלנדר מוט. כדי להסמיך את המשקה, מחליפים את הביצה באגוזי קשיו או בקרם קוקוס (פירוט באפשרויות הגיוון).

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
3 כוסות
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

  • כוס אגוזי קשיו לא קלויים
  • 3 כוסות חלב צמחי
  • 14 כוס סירופ מייפל (או יותר לפי הטעם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 12 כפית אגוז מוסקט
  • 12 כפית קינמון
  • 14 כפית אבקת ציפורן

הוראות הכנה

  1. משרים את אגוזי הקשיו במים עד לריכוך (במים קרים ללילה או במים רותחים לחצי שעה-שעה).
  2. מעבירים את אגוזי הקשיו למסננת, ומסננים היטב את הנוזלים.
  3. מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר (או לקערה אם משתמשים בבלנדר ידני) ומערבלים היטב.
  4. טועמים כדי לוודא שאגוזי הקשיו התערבבו היטב במשקה.
  5. מוסיפים סירופ מייפל אם לא מתוק מספיק.
  6. ממשיכים לערבל עד שכל הרכיבים התאחדו היטב, והמשקה מתוק מספיק.
  7. מכניסים למקרר לפחות לשעה עד שהליקר סמיך דיו.

אפשרויות גיוון

מטרת הקשיו במתכון היא להסמיך את המשקה. אם אתם אוהבים קוקס, תוכלו להחליף את הקשיו בפחית של 400 מ"ל קרם קוקוס עם 17% שומן לפחות. משקה זה נקרא Coquito, והוא הגרסה הפורטוריקנית לליקר ביצים.

בזמן ההגשה אפשר להוסיף מעט רום, ברנדי או ויסקי ולזרות מעט קינמון מעל.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 4.5 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם