אייריש קרים טבעוני

אייריש קרים טבעוני

האייריש קרים הטבעוני המדובר של בייליס (Baileys Almande) עדיין לא הגיע לישראל. במקום להתבאס, החלטתי לעשות מה שאני יודעת הכי טוב, ורקחתי מתכון טבעוני פשוט וטעים.

רמת קושי
קל
מנות
7 כוסות
מטבח
אירי

מרכיבים

  • 2 כוסות שמנת פלורה
  • 2 כוסות חלב סויה וניל
  • 4 כפיות נס קפה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס פתיתי שוקולד (שוקולד צ'יפס)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות ויסקי

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר את השמנת וחלב הסויה.
  2. מוסיפים את נס הקפה, תמצית הווניל, פתיתי השוקולד והסוכר.
  3. מערבבים עד שפתיתי השוקולד והסוכר נמסים.
  4. מורידים מהאש.
  5. מחכים שיצטנן קצת, מוסיפים את הוויסקי ומערבבים.
  6. מכניסים למקרר ל-24 שעות.
  7. מסננים דרך מסננת דקה, ומאחסנים בבקבוק זכוכית במקרר.
  8. מנערים לפני השתייה.

טיפים

אם אין שמנת פלורה, אפשר להחליף אותה בשמנת אלפרו 14% שומן. ביתר סוגי השמנת אין מספיק אחוזי שומן.

אין צורך לחכות שתערובת השמנת והחלב תרתח לפני שמוסיפים את נס הקפה, תמצית הווניל, פתיתי השוקולד והסוכר.

המשקה נשמר במקרר לפחות שבוע-עשרה ימים.

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם