סלט ירוק עם פטריות מוקפצות בייןסיגל בן-דוד

סלט ירוק עם פטריות מוקפצות ביין

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לסלט ירוק ומרענן עם טוויסט מעולה – פטריות מוקפצות ביין אדום, רוטב סויה וסילאן. פשוט להתענג על כל ביס!

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
3 מנות

מרכיבים

  • 1 חב' פטריות שמפיניון
  • 2 כפות שמן זית
  • 13 כוס יין אדום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 4 שיני שום כתושות
  • קורט פלפל שחור
  • 12 ראש חסה עגולה
  • 3 גבעולי סלרי (אופציונלי)
  • 1 כוס נבטי חמניות
  • 3 כפות גרעיני דלעת

הוראות הכנה

  1. מקפיצים את הפטריות במחבת עם השמן במשך 5 דקות על אש גבוהה.
  2. מערבבים את היין, רוטב הסויה, הסילאן, השום והפלפל בקערה קטנה.
  3. יוצקים את הרוטב למחבת ומקפיצים עם הפטריות במשך 3 דקות נוספות.
  4. חותכים את החסה, פורסים דק את הסלרי ומעבירים לקערת הגשה.
  5. מוסיפים את הנבטים ואת גרעיני הדלעת ויוצקים את הפטריות עם הרוטב.

הצעות גיוון

במקום גרעיני הדלעת אפשר להשתמש באגוזי מלך, פקאן, גרעיני חמניות וכו'.

את נבטי החמניות ניתן להחליף בנבטים סיניים או בעדשים ירוקות מונבטות.

אפשר להגיש את הפטריות המוקפצות כמנה ראשונה על מצע עלי חסה.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם