אספרגוס בשזיפים ושקדים

אספרגוס בשזיפים ושקדים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות

מרכיבים

  • 100 גרם שקדים
  • 200 גרם שזיפים שחורים יבשים
  • 2 קופסאות אספרגוס
  • 3 כפות שמן קנולה או סויה
  • 4 כפות סוכר
  • 7 שיני שום
  • 1 מיץ מלימון גדול
  • 2-3 כפות מים
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. משרים את השקדים בקערת מים רותחים, ולאחר מספר דקות מסננים ומקלפים את השקדים.
  2. שוטפים את השזיפים ומחרצנים אותם; מסננים את האספרגוס ומניחים בצלחת הגשה.
  3. מחממים את השמן ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את השזיפים, את השום, את השקדים, את מיץ לימון וכן 2-3 כפות מים.
  4. מבשלים כעשר דקות, תוך כדי בחישה. מוסיפים את שמן הזית ובוחשים.
  5. מסירים מהאש ויוצקים על האספרגוס; מגישים חם.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם