גולאש ירקות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לגולאש ירקות מחמם ומנחם לימי החורף הקרים או סתם לימים ארוכים ומעייפים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מטבח
הונגרי

מרכיבים

  • 3 קישואים גדולים
  • 1 חציל
  • 1 ראש כרוב לבן
  • 2 פלפלים ירוקים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 כפות שמן
  • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • ½ כוס מים חמים
  • 1 כף מרק בטעם עוף (פרווה)
  • מלח, פלפל ופפריקה חריפה

הוראות הכנה

  1. חותכים את הקישואים והחציל לקוביות קטנות ואת הכרוב והפלפל לרצועות.
  2. מטגנים את הבצלים בשמן בסיר טפלון גדול, ולאחר שהשחימו מוסיפים את הקישואים והחציל.
  3. מאדים מעט ומוסיפים את הכרוב והפלפלים. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
  4. בכלי נפרד מערבבים את רסק העגבניות עם המים, המרק והתבלינים.
  5. לאחר שהירקות השחימו מעט מוסיפים את הרוטב, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
  6. מגישים חם.

טיפים

מומלץ להגיש עם אורז לבן או להוסיף תפוחי אדמה לתבשיל.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם