פילה חציל

פילה חציל

כתוספת, או אפילו כמנה עיקרית לארוחת גורמה מושקעת – פילה החציל הזה יעיף לכם את הלסת מרוב שהוא טעים.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 חציל (רצוי לבחור חציל כהה ככל האפשר, וקל יחסית לגודלו)
  • 1 כף שמן
  • 12 לימון
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מקלפים את החציל. אם יש שכבה ירוקה בין הקליפה לפנים החציל, לקלף גם אותה.
  2. חוצים את החציל לרוחבו כדי לבדוק היכן מרוכזים הגרעינים, וממשיכים לפרוס משני החצאים פרוסות המכילות כמה שפחות גרעינים. מוציאים מהפרוסות את מעט הגרעינים הנותרים.
  3. מועכים את הפרוסות כדי לשבור את הסיבים הנוקשים של החציל, ובמידת הצורך לסחוט מהם את הנוזלים.
  4. מערבבים בקערה את הפרוסות עם השמן.
  5. סוחטים את הלימון, ובקערה נפרדת מערבבים את מיץ הלימון והמלח.
  6. במחבת צלייה או מחבת פסים, צורבים את הפרוסות היטב משני הצדדים.
  7. משרים את פרוסות החציל הצרובות במיץ הלימון והמלח למשך מספר דקות, ומגישים. מומלץ לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
דרגו את המתכון:
דירוג 1, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם