סלט אנטיפסטי בקערהאוריון אנטה

סלט אנטיפסטי

מתכון קל, בריא וטעים של סלט אנטיפסטי מירקות שורש וירקות גינה. אפשר לגוון בירקות ובטעמים, לשנות את הרטבים ולקבל כל פעם מנה קצת שונה עם טעם מעולה!

לכל ירק יש זמן אפייה אחר, כך שמוסיפים אותם לאט לאט לתנור עד שכולם מוכנים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לרצועות צ'יפס
  • 1 קולורבי קלוף חתוך לרצועות צ'יפס
  • 1 סלק טרי קלוף חתוך לרצועות צ'יפס
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 2 קישואים חתוכים לחצאי עיגולים
  • שמן זית
  • מלח

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מסדרים את הבטטה על נייר אפיה (בצד, שיהיה מקום להוסיף את שאר הירקות בהמשך) בוזקים מלח ומזליפים מעל שמן זית. מכניסים לתנור ל-5 דקות.
  3. אחרי 5 דקות מוסיפים את הקולורבי והסלק, בוזקים מלח ומזליפים מעל שמן זית. מכניסים לתנור ל-10 דקות.
  4. אחרי 10 דקות מוסיפים את הגמבה, בוזקים מלח ומזליפים מעל שמן זית. מכניסים לתנור ל-8 דקות.
  5. אחרי 8 דקות מוסיפים את הקישוא, בוזקים מלח ומזליפים מעל שמן זית. מכניסים לתנור ל-7 דקות.

טיפים

  • אפשר לשים רטבים מעל, כמו: פסטו, בלסמי עם שמן זית או אפילו רק אורגנו ופטרוזיליה יבשים, רק חשוב שהרוטב יהיה פשוט בטעמים שלו כדי שלא יאפיל על טעם הירקות.

בתאבון! 🥗🍠

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 4.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם